Talibanii publică o înregistrare cu doi ostatici, australian şi american, care cer ajutorul lui Donald Trump

Talibanii au publicat o înregistrare video cu un australian şi un american pe care i-au răpit anul trecut în Afganistan şi care cer ajutorul lui Donald Trump, relatează BBC News online.

549 afișări
Imaginea articolului Talibanii publică o înregistrare cu doi ostatici, australian şi american, care cer ajutorul lui Donald Trump

Talibanii publică o înregistrare cu doi ostatici, australian şi american, care cer ajutorul lui Donald Trump (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Americanul Kevin King şi australianul Timothy Weekes erau profesori la Universitatea Americană din Afganistan.

Ei au fost răpiţi în luna august din vehiculul lor care se afla în faţa universităţii de către indivizi înarmaţi îmbrăcaţi în uniforme ale forţelor de securitate.

În acea lună forţele americane au încercat fără rezultat să îi salveze, a comunicat Pentagonul.

În înregistrare, care pare a fi realizată pe data de 1 ianuarie şi publicată pe internet, bărbaţii susţin că sunt ţinuţi "în condiţii bune", însă fac apel la preşedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, să îi elibereze printr-un schimb de prizonieri, spunând că vor fi ucişi dacă acesta nu negociază.

Departamentul de Stat american a refuzat să comenteze pe baza înregistrării video sau să îi confirme autenticitatea. Acesta a condamnat doar luarea de ostatici.

Ministerul de Externe al Australiei a comunicat faptul că Guvernul australian a lucrat îndeaproape cu alte guverne pentru a garanta eliberarea unui cetăţean al acestei ţări răpit în Afganistan în august 2016, însă nu a făcut alte comentarii pentru a nu periclita siguranţa ostaticului.

Universitatea Americană din Afganistan şi-a exprimat tristeţea vizavi de acest material şi a cerut ca bărbaţii să fie eliberaţi imediat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici