Tatăl lui Edward Snowden a ajuns la Moscova

Tatăl lui Edward Snowden, fugarul american căutat pentru spionaj, a ajuns joi dimineaţă la Moscova, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile ruseşti.

698 afișări
Imaginea articolului Tatăl lui Edward Snowden a ajuns la Moscova

Edward Snowden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lon Snowden a ajuns pe aeroportul Şeremetievo din Moscova. El a fost întâmpinat de Anatoli Kucerena, avocatul rus al lui Edward Snowden.

Tatăl fugarului american a anunţat în august că a obţinut viză pentru Rusia.

"Sunt aici pentru a mă întâlni cu avocatul Kucerena şi pentru a afla mai multe despre situaţia fiului meu", a declarat el. 

"Sper că voi avea ocazia să îmi văd fiul", a continuat el, adăugând totuşi că nu este sigur de acest lucru.

"Sunt extrem de recunoscător că fiul meu este în siguranţă şi liber", a adăugat el.

Lon Snowden i-a mulţumit în special preşedintelui Vladimir Putin pentru că l-a primit pe fiul său în Rusia.

Vorbind despre intenţiile fiului său pe viitor, Lon Snowden a declarat că "nu are nicio idee".

"Nu sunt sigur că fiul meu se va întoarce în Statele Unite", a declarat el. "Este decizia lui. Este adult", a continuat el. 

La rândul său, Kucerena a precizat că Lon Snowden este invitatul lui în Rusia şi că "va face totul pentru ca el să se simtă bine".

Edward Snowden a primit, la 1 august, azil temporar de un an în Rusia, după ce a petrecut mai mult de o lună în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, unde a ajuns la 23 iunie de la Hong-Kong.

Washingtonul a cerut de mai multe ori extrădarea lui Snowden, inculpat pentru spionaj după ce a făcut dezvăluiri despre programul de supraveghere electronică la nivel mondial al Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici