Tensiuni în Orientul Mijlociu. Israelul ameninţă că Iranul nu va rămâne nepedepsit pentru instigarea la atacuri teroriste

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat duminică că Iranul nu va rămâne nepedepsit pentru instigarea de atacuri prin intermediul reprezentanţilor săi, vorbind la o săptămână după asasinarea la Teheran a unui colonel al Gărzilor Revoluţionare, care a fost atribuită Israelului.

2267 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în Orientul Mijlociu. Israelul ameninţă că Iranul nu va rămâne nepedepsit pentru instigarea la atacuri teroriste

Hassan Sayad Khodai, acuzat de Israel că a pus la cale atacuri împotriva cetăţenilor săi din întreaga lume, a fost împuşcat mortal la volanul maşinii sale de două persoane aflate pe o motocicletă. Tactica a fost un ecou al unor asasinate anterioare în Iran, care au vizat oameni de ştiinţă din domeniul nuclear şi care au fost atribuite la scară largă Mossadului, potrivit Reuters.

Agenţia iraniană de ştiri ISNA a declarat că membrii unei reţele de servicii de informaţii israeliene au fost descoperiţi şi arestaţi de Gărzi imediat după împuşcăturile de la Teheran.

Biroul lui Bennett, care supraveghează agenţia de informaţii Mossad, a refuzat să comenteze asasinatul.

Cu toate acestea, în remarcile transmise duminică miniştrilor săi, Bennett a acuzat Iranul că a vizat în mod repetat interesele israeliene.

"Timp de zeci de ani, regimul iranian a practicat terorismul împotriva Israelului şi a regiunii prin intermediul reprezentanţilor, emisarilor, dar capul caracatiţei, Iranul însuşi, s-a bucurat de imunitate", a declarat Bennett.

"Aşa cum am mai spus, era imunităţii regimului iranian s-a încheiat. Cei care finanţează terorişti, cei care înarmează terorişti şi cei care trimit terorişti vor plăti preţul deplin", a adăugat el.

Iranul a promis că se va răzbuna pentru moartea lui Khodai şi a arătat cu degetul spre Israel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici