VIDEO Tensiuni în SUA, în preajma învestirii lui Biden. Noi imagini din timpul asaltului violent asupra Capitoliului

  • Efectele incidentelor de la începutul lunii ianuarie, când susţinătorii lui Trump au invadat Capitoliul, se resimt puternic în SUA.
  • Garda Naţională aşteaptă în tensiune învestirea lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, care va avea loc pe 20 ianuarie.
  • Imagini şocante continuă să apară pe internet, oferind lumii întregi indicii despre amploarea evenimentelor de la Capitoliul SUA.
6268 afișări
În urma evenimentelor din SUA, când o mulţime de susţinători republicani a dat năvală în Capitoliu, toţi ochii au rămas aţintiţi asupra perimetrului unde tensiunea pluteşte în aer. 
 
Iar după o serie de incidente de o asemenea anvergură, anchetele deschise sunt pe măsură. Imediat, atât pe internet, cât şi în spatele uşilor închise au apărut fel de fel de ipoteze, bazate pe dovezi şi pe imaginile care au făcut rapid înconjurul lumii.
 
Potrivit The New York Times, parlamentarii republicani sunt suspectaţi că le-ar fi oferit insurgenţilor un tur ghidat al Capitolului înainte de revoltă. În timp ce membrii democraţi ai Congresului au lansat acuzaţii la adresa mai multor republicani, agenţiile federale au deschis două investigaţii noi cu privire la complicitatea Poliţiei Capitolului şi a unor parlamentari la atacul violent. Trei ofiţeri au fost suspendaţi, iar alţi 17 sunt cercetaţi de Biroul de Responsabilitate Profesională.
 
Agenţia federală de supraveghere nepartizană Government Accountability Office (GAO) a semnalat, de asemenea, că va deschide o anchetă. GAO îşi propune să identifice rolurile pe care membrii Congresului le-ar fi putut juca în incitarea gloatei care doreşte anularea rezultatelor alegerilor, potrivit reprezentantului democrat din Colorado, Jason Crow.
 
Luni, toate căile de acces în Capitoliu au fost blocate scurt timp, începând cu ora 10.30 (17.30, ora României), din cauza unui incendiu izbucnit într-o tabără de corturi a persoanelor fără adăpost, situată sub un pod din apropiere. Incendiul a fost stins şi nu au fost raportate victime.
 
„Întregul complex al Capitoliului a fost închis în totalitate, din raţiuni de securitate, din cauza unei ameninţări externe. Alerta de securitate a fost transmisă tuturor membrilor Congresului", a anunţat Scott Wong, un oficial din cadrul serviciilor administrative. 
 
Reacţia autorităţilor vine în condiţiile în care în jurul Capitoliului sunt aplicate măsuri speciale de securitate înainte de ceremonia învestirii preşedintelui Joseph Biden. Acesta va deveni, oficial, preşedintele Statelor Unite ale Americii pe 20 ianuarie.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici