Teroristul deportat de Turcia e închis în Germania. Unul dintre fiii lui ar fi făcut racolări pentru ISIS

Autorităţile germane au reţinut vineri un suspect de terorism care a fost deportat din Turcia împreună cu familia sa, Ankara continuându-şi campania de deportare a cetăţenilor europeni care au luptat alături de gruparea Stat Islamic, informează site-ul agenţiei DPA.

240 afișări
Imaginea articolului Teroristul deportat de Turcia e închis în Germania. Unul dintre fiii lui ar fi făcut racolări pentru ISIS

UPDATE: Teroristul deportat de Turcia e închis în Germania. Unul dintre fiii lui ar fi făcut racolări pentru ISIS

Tatăl a fost transferat autorităţilor pe baza unui mandat de arestare deja existent”, a declarat Martin Pallgen, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Berlin. Cu toate acestea, se pare că mandatul de arestare nu a fost emis pentru acuzaţii de terorism.

Bărbatul, despre care există informaţii că ar fi membru al unei mişcări salafiste, se află în acest moment într-o închisoare din Berlin şi urmează să fie transferat într-o închisoare din Saxonia Inferioară.

Unul dintre fiii suspectului ar fi racolat adepţi pentru ISIS

Pallgen a adăugat că ceilalţi membri ai familiei acestuia, soţia sa, doi copii şi trei nepoţi, au părăsit Berlinul, acolo unde ajunseseră joi seara din Turcia. Autorităţile turce i-au descris pe aceştia ca fiind „terorişti străini”.

Potrivit unor surse citate de DPA, unul dintre fiii suspectului, care a crescut în Hildesheim, ar fi avut legături cu Abu Walaa, un cleric musulman care în prezent este judecat împreună cu alte patru persoane, fiind suspectat că ar fi racolat adepţi pentru gruparea Stat Islamic.

Turcia a început luni deportarea cetăţenilor străini care au luptat alături de gruparea teroristă Stat Islamic, mulţi de origine europeană. Autorităţile de la Ankara au declarat în repetate rânduri că Turcia „nu este un hotel” pentru membrii grupării teroriste.

Se pregăteşte deportarea a două femei germane, căsătorite cu luptători ISIS

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat vineri că fiecare suspect de terorism deportat de Turcia în Germania va fi evaluat în centre antitero ale Guvernului Federal.

Normal, ne vom asigura că nu vor exista riscuri în ceea ce îi priveşte pe aceşti oameni”, a spus ea, adăugând că dacă autorităţile îi vor considera o ameninţare pe cei repatriaţi, atunci se vor aplica procedurile legale în vigoare.

Turcia se pregăteşte să mai deporteze două femei germane care s-au căsătorit cu luptători ai Statului Islamic.

Recent, o instanţă a hotărât că o femeie care s-a căsătorit cu un luptător SI, dar şi cei doi copii ai săi, trebuie să fie repatriaţi din tabăra din Siria în care se află, întrucât nu există suficiente dovezi că aceasta ar reprezenta o ameninţare pentru societate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici