Testele ADN au confirmat identitatea atentatorului sinucigaş de la metroul din Sankt Petersburg

Comisia de Investigaţii din Rusia a anunţat miercuri că testele ADN efectuate au confirmat identitatea teroristului suspectat de comiterea atacului de la metroul din Sankt Petersburg, în persoana lui Akbardjon Djalilov, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

4847 afișări
Imaginea articolului Testele ADN au confirmat identitatea atentatorului sinucigaş de la metroul din Sankt Petersburg

Testele ADN au confirmat identitatea atentatorului sinucigaş de la metroul din Sankt Petersburg

"Teste ADN efectuate au confirmat identitatea lui Akbardjon Djalilov, cel care, potrivit anchetatorilor, a detonat bomba din vagonul de metrou. Investigaţia va examina cu atenţie legăturile lui Djalilov şi modul în care acesta a comunicat, pentru a obţine informaţii importante în acest caz", se arată într-un comunicat al Svetlanei Petrenko, purtătorul de cuvânt al Comisiei de Investigaţii din Rusia.

Părinţii lui Akbardjon Djalilov au fost interogaţi şi vor lua parte la procedura de identificare a rămăşiţelor umane. Totodată, elemente similare unor fragmente de bombă au fost găsite în timpul căutărilor efectuate în apartamentul suspectului de terorism.

Svetlana Petrenko a mai anunţat că a fost stabilită identitatea tuturor victimelor exploziei de la metroul din Sankt Petersburg.

O explozie considerată atac terorist a avut loc luni după-amiază la metroul din Sankt Petersburg, la bordul unui tren care circula între staţiile Sennaia Ploşcead şi Institutul Tehnologic. Potrivit ultimului bilanţ, 14 persoane au murit, iar alte 49 au fost rănite.

Atentatorul sinucigaş, în persoana lui Akbarjon Djalilov, este un islamist rus de origine kîrgîză, în vârstă de 22 de ani, care ar avea legături cu insurgenţii din Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici