Theresa May va prezenta "Drumul către Brexit" printr-un discurs în următoarele trei săptămâni

Premierul britanic Theresa May va susţine un discurs important, în maximum trei săptămâni, în care va prezenta poziţia Marii Britanii privind relaţia cu Uniunea Europeană după Brexit,.potrivit unor surse guvernamentale citate de BBC News.

543 afișări
Imaginea articolului Theresa May va prezenta "Drumul către Brexit" printr-un discurs în următoarele trei săptămâni

Theresa May va prezenta "Drumul către Brexit" printr-un discurs în următoarele trei săptămâni

Înainte de acest discurs, mai mulţi miniştri britanici vor vorbi despre stadiul negocierilor cu Blocul comunitar şi pregătirile pentru perioada post-Brexit, într-o campanie denumită "Drumul către Brexit" de către Executivul de la Londra.

Potrivit surselor guvernamentale citate, Theresa May va încerca să transmită ideea unităţii în cadrul Cabinetului său şi să convingă o Uniune Europeană sceptică de faptul că Marea Britanie ştie ce vrea de la Brexit.

Principalele subiecte care vor fi abordate sunt securitatea, transferul de putere la nivelul unor instituţii de stat, drepturile angajaţilor şi comerţul.

Ministrul de Externe Boris Johnson ar trebui să susţină primul discurs despre Brexit în cursul zilei de miercuri, fiind urmat de către ministrul pentru Brexit, David Davis, şi ministrul pentru Comerţ, Liam Fox. O surpriză este reprezentată de faptul că ministrul de Finanţe, Philip Hammond, nu va susţine o conferinţă despre Brexit.

Conform surselor citate, Theresa May va aborda în detaliu "parteneriatul de securitate" pe care Marea Britanie vrea să-l menţină cu Uniunea Europeană după Brexit.

"Brexit este un moment definitoriu în istoria ţării noastre. Pe măsură ce avansăm pe drumul spre viitor, vom prezenta mai multe detalii, astfel încât oamenii să poată vedea cum această nouă relaţie va aduce beneficii pentru comunităţile din fiecare parte a ţării noastre", a precizat un oficial guvernamental, sub protecţia anonimatului.

Marea Britanie speră că va încheia în luna martie un acord privind perioada de tranziţie post-Brexit şi că va ajunge la o înţelegere privind relaţiile comerciale pe termen lung până la finele acestui an.

Vineri, negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat că nu a primit nicio actualizare din partea Marii Britanii cu privire la relaţiile cu Blocul comunitar după Brexit, avertizând că perioada de tranziţie nu este o certitudine. Comisia Europeană vrea ca o eventuală perioadă de tranziţie post-Brexit să se încheie până la 31 decembrie 2020.

"Nu a fost o ameninţare când m-am referit la perioada de tranziţie. Am anumite probleme în a înţelege poziţia Marii Britanii. Ei au cerut o perioadă de tranziţie în baza unor condiţii logice. Menţin piaţa unică, uniunea vamală, politicile UE, pentru o perioadă limitată. Este de înţeles să menţinem perioada de reglementare. În joc este integritatea pieţei unice", a spus Barnier.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici