Tinerii care au oprit un TGV în Marsilia doreau să filmeze un videoclip

Tinerii care au oprit un tren de mare viteză (TGV) în Marsilia au făcut-o pentru a filma un videoclip hip-hop sau pentru a dobândi celebritate pe internet, a explicat o sursă din cadrul anchetei, potrivit AFP.

229 afișări
Imaginea articolului Tinerii care au oprit un TGV în Marsilia doreau să filmeze un videoclip

Tinerii care au oprit un TGV în Marsilia doreau să filmeze un videoclip sau să devină celebri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zece tineri s-au prezentat luni la Parchet, fiind încă în arest preventiv pentru obstrucţionarea circulaţiei trenurilor, prejudiciere şi furt.

Scena, filmată atât de un atacator, cât şi de un pasager, a avut loc sâmbătă la puţin timp după ora 14.00 (15.00 ora României), în momentul în care trenul, care plecase de la Paris, urma să intre în gara din Marsilia, cu direcţia Nisa (sud-est), transportând în jur de 150 de călători.

Mecanicul trenului a fost constrâns cu torţe aprinse de către tineri să oprească trenul. Aceştia au încercat apoi să se urce pe bord, însă uşile erau închise.

Atacatorii au fugit de poliţie, aruncând cu pietre în forţele de ordine. Cu toate acestea, poliţia a reuşit să aresteze zece dintre ei, majoritatea cu vârste sub 18 ani, care au încercat să-şi explice comportamentul prin filmarea unui videoclip rap.

"Audierile continuă. Se pare că scopul lor a fost să atragă atenţia pe internet, nicidecum să fure un tren", a precizat sursa citată.

Ministrul de Interne Manuel Valls a adus "un omagiu poliţiştilor care au intervenit rapid pentru a proteja pasagerii şi personalul" trenului TGV.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici