Titus Corlăţean va participa la reuniunea miniştrilor de externe din ţările NATO

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, va participa, în perioada 4-5 decembrie, la reuniunea şefilor diplomaţiilor din ţările membre Alianţei Nord-Atlantice, care va avea loc la Bruxelles. Aceasta este prima reuniune de acest nivel după Summit-ul NATO de la Chicago din luna mai.

115 afișări
Imaginea articolului Titus Corlăţean va participa la reuniunea miniştrilor de externe din ţările NATO

Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Agenda reuniunii cuprinde evaluarea implementării deciziilor adoptate la Chicago, precum şi alte teme cum ar fi evoluţiile recente în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, calendarul Aliat de retragere din Afganistan şi etapa post-2014, dezvoltarea politicii de parteneriate a Alianţei.

În marja reuniunii ministeriale, ministrul Corlăţean va avea o întrevedere bilaterală cu noul ministru al afacerilor externe al Georgiei, Maia Panjikidze, precizează un comunicat MAE remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Programul reuniunii de la Bruxelles va include şi un dejun de lucru la nivel de ministru de externe al Consiliului NATO-Rusia, precum şi o reuniune la acelaşi nivel a Comisiei NATO-Georgia, ambele urmând a aborda stadiul şi perspectivele de cooperare dintre NATO şi Federaţia Rusă, respectiv Georgia.

Totodată, miniştrii de externe ai Alianţei vor participa la o reuniune cu statele contributoare la Forţa Internaţională pentru Asistenţă din Afganistan (ISAF), mai precizează comunicatul MAE.

Potrivit AFP, la reuniunea de la Bruxelles va participa şi secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton. De asemenea, la Bruxelles miniştrii de Externe din statele NATO îşi vor exprima solidaritatea faţă de Turcia, unde Alianţa Nord-Atlantică se pregăteşte să instaleze rachete de tip Patriot, la frontiera cu Siria.

Aliaţii urmează să răspundă în mod pozitiv, fără vreo surpriză, unei solicitări de protecţie faţă de atacuri aeriene, cerere pe care Ankara le-a adresat-o la 21 noiembrie, potrivit unor surse diplomatice citate de AFP.

Miniştrii urmează să discute despre evoluţia conflictului sirian, după ce Clinton a anunţat că Statele Unite intenţionează să îi sprijine mai mult pe rebeli.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici