Traficul aerian din Europa, PERTURBAT de o defecţiune la sistemul Eurocontrol: "Nu ne-am mai confruntat niciodată cu aşa ceva"/ Cum este afectat Aeroportul Otopeni LIVE UPDATE

Aproape jumătate dintre cursele aeriene din Europa înregistrează întârzieri provocate de o defecţiune la sistemul de supraveghere aeriană Eurocontrol, potrivit unui comunicat al agenţiei europene pentru siguranţa traficului aerian, relatează site-ul agenţiei Reuters. Situaţia a fost generată de o eroare la sistemul ETFMS, care procesează planurile de zbor. Defecţiunea afectează cursele aeriene înregistrate în sistem înainte de ora 10:26 GMT (13:26, ora României).

5107 afișări
Imaginea articolului Traficul aerian din Europa, PERTURBAT de o defecţiune la sistemul Eurocontrol: "Nu ne-am mai confruntat niciodată cu aşa ceva"/ Cum este afectat Aeroportul Otopeni LIVE UPDATE

Traficul aerian din Europa este PERTURBAT de o defecţiune la sistemul Eurocontrol: "Nu ne-am mai confruntat niciodată cu aşa ceva"

UPDATE 19.40 Defecţiunea la sistemul Eurocontrol generează întârzieri pe aeroportul din Budapesta

Aeroportul Internaţional "Liszt Ferenc" din Budapesta a limitat frecvenţa decolărilor la şapte pe oră ca urmare a defecţiunii la sistemul de supraveghere aeriană Eurocontrol, a anunţat marţi directorul de comunicare al aeroportului, Mihaly Hardy, relatează agenţia MTI.

Situaţia a fost generată de o eroare la sistemul ETFMS, care procesează planurile de zbor. Defecţiunea afectează şi cursele aeriene care trebuie să aterizeze pe aeroportul din capitala Ungariei.

Pasagerii au fost sfătuiţi să se informeze la ghişeele companiilor aeriene în legătură cu zborurile programate pentru ziua de marţi.

Aproape jumătate dintre cursele aeriene din Europa înregistrează întârzieri provocate de o defecţiune la sistemul de supraveghere aeriană Eurocontrol, potrivit unui comunicat al agenţiei europene pentru siguranţa traficului aerian.

Eroarea a fost identificată, dar soluţionarea acesteia va dura până spre sfârşitul zilei. Aproximativ 500.000 de pasageri sunt afectaţi de această situaţie.

Aeroporturile din Amsterdam, Bruxelles, Frankfurt şi Helsinki au avertizat că vor fi înregistrate întârzieri semnificative în cazul decolărilor.

Eurocontrol coordonează traficul aerian pentru 41 de state membre ale Uniunii Europene. Sistemul ETFMS calculează ruta ideală de zbor şi alocă anumite culoare de zbor, reducând complexitatea comunicării între state.

"Am pus în practică măsuri de urgenţă, iar capacitatea disponibilă în întreaga reţea a fost redusă cu 10%. Nu ne-am mai confruntat niciodată cu aşa ceva. Centrul de control pentru traficul aerian nu a fost afectat în mod direct şi nu există implicaţii de siguranţă generate de acest incident", se arată într-un comunicat al Eurocontrol.

Aeroportul Henri Conadă nu este afectat de defecţiunea sistemului Eurocontrol

Pe aeroportul Otopeni au fost înregistrate marţi întârzieri, însă problemele nu au fost provocate de sistemul de supraveghere Eurocontrol, ci din cauze obişnuite, a declarat pentru MEDIAFAX Valentin Iordache, directorul de comunicare şi purtător de cuvânt Aeroporturi Bucureşti.

Aproape jumătate dintre cursele aeriene din Europa înregistrează întârzieri provocate de o defecţiune la sistemul de supraveghere aeriană Eurocontrol, potrivit unui comunicat al agenţiei europene pentru siguranţa traficului aerian, preluat de Reuters. Situaţia a fost generată de o eroare la sistemul ETFMS, care procesează planurile de zbor. Defecţiunea afectează cursele aeriene înregistrate în sistem înainte de ora 10:26 GMT (13:26, ora României).

„În toată ziua au fost câteva curse întârziate, deşi nu au comunicat că ar avea vreo legătură cu altceva decât probleme obişnuite. Întârzierile au fost mult mai puţine decât de obicei, cred că sub zece”, a declarat Valentin Iordache.

În jurul orei 18.30, pe tabela aeroportului Henri Coandă apar la sosiri o cursă anulată şi una întârziată, iar la plecări o cursă anulată şi trei întârziate.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici