Trei colaboratori ai unei companii cibernetice chineze au fost inculpaţi în SUA pentru spionaj economic

O instanţă din Statele Unite a dispus inculparea a trei colaboratori ai unei firme de securitate cibernetică din China pentru lansarea unor atacuri asupra reţelelor informatice ale companiilor Siemens AG, Trimble Inc şi Moodys Analytics, relatează site-ul agenţiei Reuters.

312 afișări
Imaginea articolului Trei colaboratori ai unei companii cibernetice chineze au fost inculpaţi în SUA pentru spionaj economic

Trei colaboratori ai unei companii cibernetice chineze au fost inculpaţi în SUA pentru spionaj economic

Potrivit rechizitoriului, cei trei inculpaţi şi complicii lor au lansat atacuri cibernetice "coordonate şi neautorizate" în scopul sustragerii de informaţii confidenţiale despre activităţi de afaceri.

Cei trei inculpaţi sunt Wu Yingzhuo, Dong Hao şi Xia Lei, colaboratori ai Guangzhou Bo Yu Information Technology, o firmă de securitate cibernetică situată în oraşul chinez Guangzhou.

Cei trei cetăţeni chinezi au fost inculpaţi de o instanţă federală situată în oraşul american Pittsburgh (Pennsylvania). Acuzaţiile se referă la exploatarea unor vulnerabilităţi în sisteme informatice pentru a accesa informaţii de afaceri ori comerciale şi date private sensibile, inclusiv informaţii de identificare şi parole.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici