Trupe americane de menţinere a păcii, atacate în Siria

Trupele americane ce efectuau misiuni de menţinere a păcii în nordul Siriei au fost atacate de mai multe ori în ultima săptămână de către membrii reţelei teroriste Stat Islamic (SI), potrivit unui purtător de cuvânt al grupării jihadiste, relatează CNN.

2861 afișări
Imaginea articolului Trupe americane de menţinere a păcii, atacate în Siria

Trupe americane de menţinere a păcii, atacate în Siria

Reprezentantul organizaţiei teroriste a precizat joi că jihadiştii au efectuat atacuri multiple asupra trupelor americane de menţinere a păcii în ultima săptămână, fără să precizeze numărul atacurilor.

Ryan Dillon, colonel al Armatei SUA, a confirmat că asupra trupelor americane au fost lansate atacuri de mică amploare, însă a adăugat că nu au fost produse daune şi nu s-au înregistrat victime. Colonelul a afirmat că militarii americani nu au răspuns atacurilor, dar că ”îşi rezervă dreptul de a se apăra”.

Un alt oficial al Pentagonului a precizat că atacurile au avut loc în apropierea oraşului Manbij din nordul Siriei.

Trupele americane au efectuat operaţiuni de patrulare în această zonă încă din luna martie, în încercarea de a descuraja violenţele şi pentru a submina gruparea teroristă SI.

Statele Unite au oferit antrenamente şi asistenţă Consiliului Militar din Manbij, un grup de luptători locali ce este aliat al Forţelor Democrate Siriene. Turcia şi aliaţii săi locali se opun cu fermitate grupurilor susţinute de SUA, despre care cred că au legături cu grupările kurde din Turcia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici