Turcia efectuează noi atacuri în nordul Irakului şi Siria după ce 12 soldaţi au fost ucişi

Turcia a efectuat lovituri aeriene asupra unor "ţinte teroriste din nordul Irakului şi Siria" după ce 12 soldaţi turci au fost ucişi în două atacuri separate în decurs de două zile.

596 afișări
Imaginea articolului Turcia efectuează noi atacuri în nordul Irakului şi Siria după ce 12 soldaţi au fost ucişi

Ministerul turc al Apărării a precizat, într-un comunicat, că "29 de ţinte, inclusiv instalaţii petroliere şi depozite, au fost distruse" în cadrul loviturilor. Şase militari turci au fost ucişi şi unul a fost rănit într-un atac în nordul Irakului, a precizat, sâmbătă, ministerul.

"Soldaţii s-au confruntat cu teroriştii care au încercat să se infiltreze într-un avanpost. Treisprezece terorişti au fost neutralizaţi", potrivit ministerului. Şase soldaţi turci au murit într-un incident separat, vineri.

Armata turcă se luptă de mai mulţi ani cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţia kurdă care caută autonomia în Irak, şi cu militanţii afiliaţi YPG în Siria. Turcia, SUA şi Uniunea Europeană au desemnat PKK drept organizaţie teroristă.

Ministerul turc al Apărării a declarat la începutul acestei săptămâni că armata turcă a efectuat atacuri aeriene asupra unor ţinte ale PKK în nordul Irakului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici