Turcia îndeamnă ţările musulmane să se unească împotriva conflictului din Israel: Cei care nu iau poziţie, egal vinovaţi

  • Vicepreşedintele Turciei solicită ţărilor musulmane să se unească împotriva conflictului israelo-palestinian.
  • Fuat Oktay a declarat joi că Turcia doreşte „să se ia măsuri active".
  • Oficialul turc este de părere că vinovăţia le aparţine tuturor celor care „nu manifestă o poziţie clară”.
6004 afișări
Imaginea articolului Turcia îndeamnă ţările musulmane să se unească împotriva conflictului din Israel: Cei care nu iau poziţie, egal vinovaţi
Turcia intervine în conflictul dintre Israel şi mişcarea islamistă Hamas din Gaza, care a luat amploare în ultimele zile, relatează Reuters.
 
Vicepreşedintele Fuat Oktay critică marile puteri ale lumii, care condamnă violenţele din Israel fără a acţiona. Acesta susţine că ţările musulmane trebuie să fie unite şi să exprime o poziţie clară cu privire la ceea ce ar putea degenera într-un „război la scară largă”.
 
„Dorim să se ia măsuri active", a declarat Oktay pentru presa locală, după rugăciunile de dimineaţă care marchează sfârşitul lunii musulmane a Ramadanului.
 
„Există decizii luate în mod repetat la Organizaţia Naţiunilor Unite, există condamnări. Dar, din păcate, nu s-a obţinut niciun rezultat, deoarece nu se afişează o poziţie clară", precizează oficialul turc.
 
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care a condamnat în repetate rânduri ocuparea israeliană a Cisiordaniei şi tratamentul palestinienilor, a declarat sâmbătă că Israelul este un „stat terorist” după ce poliţia israeliană a lansat gloanţe de cauciuc şi grenade împotriva protestatarilor palestinieni, la moscheea Al-Aqsa din Ierusalim.
 
Oktay consideră că musulmanii au responsabilitatea de a acţiona, menţionând că vinovăţia le aparţine tuturor celor care „nu manifestă o poziţie clară împotriva acestui lucru".
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici