Turismul din SUA, afectat semnificativ după alegerea lui Donald Trump ca preşedinte

Analiştii estimează că preşedintele Donald Trump a cauzat industriei turismului american pierderi în valoare de 185 milioane de dolari (aproximativ 175 milioane de euro) şi a condus la o scădere semnificativă a rezervărilor pentru zboruri aeriene, informează The Guardian.

332 afișări
Imaginea articolului Turismul din SUA, afectat semnificativ după alegerea lui Donald Trump ca preşedinte

Scădere semnificativă a numărului de turişti în SUA, după alegerea lui Donald Trump ca preşedinte (Imagine: Hepta)

Interesul de a călători în Statele Unite a scăzut semnificativ de la alegerea preşedintelui american, Donald Truump, potrivit companiilor turistice.

Conform informaţiilor ce au fost făcute publice de către motorul de căutari turistice Kayak, s-a raportat o scădere de 58% pentru vizualizarea zborurilor din Marea Britanie către Tampa sau Orlando, de 52 % pentru zborurile spre Miami, 43% pentru cursele spre San Diego, şi cu 32% mai puţine căutări ale curselor spre Los Angelos.

Deşi preţurile curselor de avion nu au scăzut încă, de obicei este nevoie de săptămâni întregi pentru ca acestea să se ajusteze tendinţelor consumatorilor, Kayak a identificat un efect secundar ce a afectat preţurile hotelurilor, acestea scăzând cu 39 % în Las Vegas şi 32 % în New York.

Global Business Travel Association (GBTA) estimează că alegerea noului preşedinte american al SUA a condus la pierderi de 185 milioane de dolari (aproximativ 175 milioane de euro), în domeniul turismului.

În săptămâna ce a urmat emiterii decretului antimigraţie, rezervările curselor de avion din statele afectate, Irak, Siria, Iran, Liban, Somalia, Sudan şi Yemen , au scăzut cu 80%, comparativ aceleiaşi perioade a anului 2016.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici