Ucraina, sprijinită de Occident. Încă o ţară trimite armament puternic Kievului

  • Ucraina continuă să fie ajutată de către Occident.
  • Zelenski a cerut arme mai puternice pentru a putea face faţă invadatorilor ruşi. Şi le primeşte.
5576 afișări
Imaginea articolului Ucraina, sprijinită de Occident. Încă o ţară trimite armament puternic Kievului
Mai multe ţări oferă armament militar performant Kievului. Este şi cazul Canadei care anunţă un ajutor suplimentar: 39 de vehicule blindate fabricate de General Dynamics. Acestea vor ajunge în lunile următoare în Ucraina, delcară Anita Anand, ministrul Apărării, conform Reuters.
 
Vehiculele sunt fabricate de către compania americană General Dynamics în Canada şi pot avea întrebuinţări diverse: pentru transportul soldaţilor, ca ambulanţe, pentru recuperare, sau pentru mentenanţă.  
 
Sprijinul oferit până la mijlocul lunii mai se ridică la o valoare de 150 de milioane de dolari, iar acum Canada rezervă încă 500 de milioane de dolari din bugetul federal pentru echipamente militare necesare Ucrainei. 
 
De pe 26 ianuarie, la două zile de la începutul războiului, Canada a trimis Kievului echipamente performante pentru soldaţi, muniţie, puşti moderne şi vehicule blindate. 
FOTO Bruce Ketchum/Twitter

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici