- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
UE aduce insectele mai aproape de farfuriile europenilor. Implicaţii pentru mediu şi economie
Insectele ies în faţa în ultimii ani drept o sursă de proteină mai sustenabilă, datorită impactului redus pe care l-ar avea consumul asupra mediului, corelat cu valori nutritive ridicate.

Insectele sunt cu un pas mai aproape de farfuriile europenilor, după ce autoritatea pentru supraveghere a alimentelor din Uniunea Europeană a decis că viermele de făină, larva gândacului cunoscut drept Tenebrio molitor sau mealworm, ar putea fi consumat fără probleme de oameni, atât în formă brută, cât şi sub formă de aditiv pudră, conform Bloomberg.
Opinia emisă de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor reprezintă primul pas în drumul autorităţilor spre a aproba vânzarea de gustări, batoane proteice, fursecuri şi alte preparate care conţin insecte printre ingrediente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Europa, speriată din nou. Premierul Israelului, în timp ce Wuhan a revenit la viața normală: „Sigilăm ermetic țara!”
-
Comisia Europeană e nemulţumită de numărul dozelor de vaccin pe care le poate furniza AstraZeneca
-
Teatrul Nottara reia de miercuri spectacolele cu public. Ce piese pot vedea iubitorii de cultură
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Prin tăcere sau remarci aberante, politicienii pun gaz peste focul protestelor. Teamă de o mutaţie israeliană a SARS-CoV-2
Decizia ar putea aduce un impuls şi pentru piaţa fermelor de insecte, în contextul în care o cercetare a firmei Arcluster estimează că aceasta va creşte de 10 ori până în 2025, când ar putea depăşi 4,1 miliarde de dolari la nivel global.
Piaţa a început să atragă finanţări semnificative şi atenţia unor gitnţi precum Nestle şi Cargill. „Practic, ne ajută să creăm o nouă sursă de proteine pentru întreaga lume într-un mod sustenabil. Suntem foarte mulţumiţi de calitatea nutritivă”, a declarat Helene Ziv, director în divizia de nutriţie din cadrul Cargill.
Aceasta este prima analiză de risc asupra insectelor ca un nou aliment derulată de Autoritatea Europeană, care mai are încă 14 aplicaţii în curs de analiză – de la greieri până la lăcuste.
Aprobarea în curs de aşteptare a viermelui de făină va aduce oportunităţi în piaţă, este de părere Andrea Germini, liderul echipei responsabile pentru noile alimente din cadrul Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor.
Autoritatea a mai atras atenţia şi asupra faptului că ar putea exista reacţii alergice la unele persoane.


Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.






