UE comentează planurile Ursulei von der Leyen de a deveni secretar general NATO

Comisia Europeană a negat, sâmbătă după-amiază, informaţiile privind presupusa intenţie a preşedintelui instituţiei, Ursula von der Leyen, de a candida pentru postul de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.

489 afișări
Imaginea articolului UE comentează planurile Ursulei von der Leyen de a deveni secretar general NATO

UE comentează planurile Ursulei von der Leyen de a deveni secretar general NATO

"Sunt speculaţii, informaţii lipsite de fundament", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de site-ul Tagesschau.de.

Conform unor surse diplomatice citate de publicaţia britanică The Sun şi de agenţia Reuters, Ursula von der Leyen ar fi propusă de state membre NATO pentru a prelua din octombrie postul de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.

Actualul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, urmează să se retragă din funcţie în octombrie 2023, după ce mandatul său a fost prelungit de trei ori şi a durat aproape nouă ani.

Însă oficiali britanici au afirmat că Guvernul de la Londra intenţionează să blocheze prin veto numirea Ursulei von der Leyen în funcţia de secretar general al NATO, cu argumentaţia rezultatelor slabe înregistrate când a deţinut funcţia de ministru german al Apărării.

Conform publicaţiei germane Welt am Sonntag, premierul Spaniei, Pedro Sanchez, şi ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, se numără printre favoriţii pentru postul de secretar general al NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici