Ukrayinska Pravda: Piloţii ucraineni se antrenează în America cu avioanele F-16, dar abia în 2025 vor putea fi livrate Ucrainei

Potrivit publicaţiei Ukrayinska Pravda, piloţii ucraineni se antrenează cu avioane F-16 în SUA. Un pilot are nevoie în medie doi ani de instruire pentru a pilota un avion F-16, aşadar, abia după 2025 există posibilitatea ca SUA să livreze Ucrainei avioane de generaţia a patra.

747 afișări
Imaginea articolului Ukrayinska Pravda: Piloţii ucraineni se antrenează în America cu avioanele F-16, dar abia în 2025 vor putea fi livrate Ucrainei

U.S. Air Force

Valentyna Romanenko, jurnalist de la  Ukrayinska Pravda, a publicat un articol pe Yahoo News despre cum forţele aeriene ucrainene au selectat un grup de piloţi care să se antreneze în SUA cu avioane de luptă străine moderne.

Partenerii occidentali au decis că trebuie să livreze avioane moderne Ucrainei pentru a se apăra de invadatorii ruşi.

Ucrainenii nu dispun decât de aeronave sovietice vechi, precum MiG-29 şi Su-24/25, în timp ce ruşii le bombardează ţara cu aeronave de generaţia a patra, precum Su-30, Su-34, Su-35, dar şi cu avioane de generaţia a cincea - Su-57. 

Pe lângă aeronave, Rusia mai bombardează Ucraina cu rachete de croazieră Kalibr şi rachete hipersonice Iksander. Totuşi, un pilot ucrainean care a pilotat un MiG-29 a reuşit să doboare un avion rusesc Su-35. Agilitatea piloţilor ucraineni nu poate apăra însă zonele populate de civili de atacurile ruseşti persistente. 

Zelensky a cerut constant aeronave americane, precum F-15 sau F-16.

Zeci de piloţi ucraineni care au fost selectaţi, deşi sunt promiţători, au experienţă de luptă şi cunosc limba engleză, au nevoie de doi ani pentru a pilota un F-16 de exemplu.  

În august, Ukrainska Pravda a raportat că Ucraina şi SUA nu s-au hotărât încă cu privire la furnizarea de avioane de vânătoare. Le vor livra cu siguranţă dacă vor exista suficienţi piloţi ucraineni capabili să piloteze aeronave de generaţia a patra. 

Pentru o singură operaţiune aeriană, F-16 necesită, în medie, 19 ore de întreţinere pentru fiecare oră de timp de zbor – o cifră care include inspecţii amănunţite, realimentare şi întreţinere de bază, cum ar fi schimbarea anvelopelor, raportează publicaţia  Star & Stripes

Asta ar însemna că abia după 2025, SUA vor livra Ucrainei aeronave F-16.  Oricum, războiul nu se va încheia prea curând. Analiştii politici au estimat că războiul ruso-ucrainean va mai dura între 2 şi 80 ani, sau în funcţie de cât de repede Rusia îşi va epuiza resursele.  

Însă dacă ucrainenii vor primi aeronavele F-16 cu capacitate de luptă multirol, vor obţine avantaj aerian împotriva aviaţiei ruse. Pe măsură ce aeronavele F-16 pilotate de ucraineni vor doborî cât mai multe aeronave ruseşti Su-30, Rusia va ezita să-şi mai trimită forţele aeriene în Ucraina. 

Între timp, pe19 august, Time a publicat ştirea că piloţii ucraineni sunt antrenaţi să piloteze aeronavele A-10 Thunderbolt II.  

Potrivit site-ului Knun-9, este nevoie de doar şase luni pentru a transforma un tânăr pilot al Forţelor Aeriene Ucrainene într-un pilot capabil să piloteze A-10. 

National Guard scrie că un pilot are nevoie de 230 de ore de instruire academică, peste 56 de ore de antrenament pe simulator şi 42 de ieşiri şi 88 de ore de zbor pentru a pilota în operaţiuni militare avionul cu reacţie, monoloc, bimotor, cu capacitatea de atac la sol. Cel mai târziu, prin 2023-2024, SUA vor livra aeronavele A-10 Ucrainei. Un A-10, deşi poate că este vulnerabil la sistemul defensiv rusesc S-300, poate să nimicească numeroase trupe şi tancuri ruseşti, având capacitate de distrugere mai mare decât dronele turceşti Bayraktar sau rachetele HIMARS. 

Cu aceste aeronave, ucrainenii ar putea elibera peninsula Crimeea în scurt timp. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici