VIDEO  Ultimul zbor al generalului rus Botaşev, doborât şi ucis într-un avion Su-25 de 11 milioane de dolari

Ruşii l-au înmormântat pe ofiţerul care şi-a pierdut viaţa într-o operaţiune din regiunea Luhansk.

34483 afișări
Imaginea articolului Ultimul zbor al generalului rus Botaşev, doborât şi ucis într-un avion Su-25 de 11 milioane de dolari

Ultimul zbor al generalului rus Botashev, doborât şi ucis pe un avion Su-25 de 11 milioane de dolari în regiunea Luhansk

Înmormântarea unui general retras al Forţelor Aeriene Ruse, al cărui avion a fost doborât în ​​timpul unei misiuni în Ucraina, a avut loc joi.

Agenţia de presă rusă Tass a scris că Kanamat Botaşev, în vârstă de 63 de ani, care se oferise voluntar să se întoarcă la serviciu, a fost doborât luna trecută, în timp ce zbura deasupra regiunii de est a Donbas-ului.

De la invadarea Ucrainei, pe 24 februarie, Rusia a pierdut mai mulţi generali şi alţi ofiţeri superiori.

Consemnând ceremonia comemorativă desfăşurată joi la Cerkessk, capitala Republicii Karachay-Cerkess, Rusia, Tass a afirmat că Botaşev zbura ca răspuns la un apel de ajutor din partea unui grup de asalt blocat de forţele inamice.

Acesta „a decis să efectueze un atac la o altitudine foarte joasă şi să lovească Forţele Armate ale Ucrainei, ajutând apoi grupul să iasă din încercuire”, a informat agenţia de presă de stat.

Tass a informat că, după lansarea atacului, avionul a fost doborât de o rachetă antiaeriană, iar Botashev a fost ucis. A primit titlul postum de „Erou al Federaţiei Ruse”. 

Pe 22 mai, Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene a declarat că un avion de atac rusesc Su-25 a fost doborât deasupra regiunii Lugansk şi că pilotul nu a avut timp să se catapulteze din aeronavă.

Ştirea de la acea vreme, care lega acel incident de moartea lui Botaşev, a fost confirmată abia joi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici