Un atac asupra Ucrainei ar provoca consecinţe. NATO avertizează Moscova

  • Statele Unite şi Marea Britanie au avertizat marţi Rusia cu privire la o nouă agresiune militară împotriva Ucrainei.
  • NATO s-a întâlnit pentru a discuta intenţiile Moscovei de a forma trupe la graniţa cu fosta republică sovietică.
  • „Ne vom consulta îndeaproape cu aliaţii şi partenerii NATO în zilele următoare ”, spune Blinken.
1443 afișări
Imaginea articolului Un atac asupra Ucrainei ar provoca consecinţe. NATO avertizează Moscova
Statele Unite şi Marea Britanie au avertizat marţi Rusia cu privire la o nouă agresiune militară împotriva Ucrainei, în timp ce NATO s-a întâlnit pentru a discuta intenţiile Moscovei de a forma trupe la graniţa cu fosta republică sovietică.
 
Secretarul de stat al SUA Antony Blinken i-a informat pe cei 29 de omologi ai săi din NATO cu privire la informaţiile procurate de Washington pe flancul estic şi în Ucraina, care nu este membră.
 
Aspiraţiile Kievului de integrare cu Occidentul au declanşat un impas major cu Moscova la începutul acestui secol.
 
Kremlinul a continuat să anexeze peninsula Crimeea de la Marea Neagră în 2014, apoi a sprijinit rebelii care luptă cu trupele guvernamentale în estul ţării. Conflictul a ucis 14.000 de oameni, potrivit Kievului, şi continuă să fiarbă.
 
Într-o conferinţă de presă înainte de reuniunea NATO, Blinken şi-a exprimat îngrijorarea faţă de mişcările „neobişnuite” ale trupelor ruse şi „retorica din ce în ce mai beligerantă” de la Moscova.
 
„Orice acţiuni ale Rusiei ar fi o mare îngrijorare pentru Statele Unite... şi orice agresiune reînnoită ar declanşa consecinţe grave”, a spus el. „Ne vom consulta îndeaproape cu aliaţii şi partenerii NATO în zilele următoare  dacă există şi alţi paşi pe care ar trebui să îi luăm ca alianţă pentru a ne consolida apărarea, a ne întări rezilienţa şi a ne consolida capacitatea”.
 
Două adunări de trupe ruseşti în acest an la graniţele Ucrainei au alarmat Occidentul. În mai, trupele erau 100.000, cele mai numeroase de la anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, spun oficialii occidentali. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici