Un avion a fost nevoit să aterizeze de urgenţă în Australia, după o coliziune cu mai multe păsări - FOTO

O aeronavă a companiei AirAsia X a fost forţată să aterizeze de urgenţă pe aeroportul Brisbane, după ce unul din motoare a fost avariat, aparent în urma coliziunii cu mai multe păsări, însă nu au fost înregistrate cazuri de persoane rănite, informează agenţia de ştiri Reuters.

642 afișări
Imaginea articolului Un avion a fost nevoit să aterizeze de urgenţă în Australia, după o coliziune cu mai multe păsări - FOTO

Un avion a fost nevoit să aterizeze de urgenţă în Australia, după o coliziune cu mai multe păsări

Zborul Air Asia X D7207 a decolat luni seara de pe aeroportul din Gold Coast, Australia, având destinaţia Kuala Lumpur. La bordul aparatului de zbor erau 345 de pasageri şi 14 membri ai echipajului.

Compania aeriană a transmis pe Twitter că aeronava a fost deviată "după ce a suferit o presupusă coliziune cu păsări care a afectat motorul de la tribord la scurt timp după decolare".

"Rămăşiţele unor păsări au fost descoperite pe pista de decolare", a mai precizat Air Asia X.


 

Un pasager al avionului a declarat că a observat un incendiu la motorul avariat.

Aeronava a aterizat de urgenţă la Brisbane, la aproximativ 100 de kilometri depărtare, a anunţat un purtător de cuvânt al Autorităţii pentru Securitatea Aviaţiei Civile din Australia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici