Xi îl avertizează pe Donald Trump în legătură cu "factorii negativi" care afectează relaţiile China-SUA

Preşedintele chinez Xi Jinping l-a avertizat pe omologul său american, Donald Trump, în legătură cu "unii factori negativi" care afectează relaţiile între China şi Statele Unite, în condiţiile intensificării tensiunilor între cele două state, informează The Associated Press.

1389 afișări
Imaginea articolului Xi îl avertizează pe Donald Trump în legătură cu "factorii negativi" care afectează relaţiile China-SUA

Xi îl avertizează pe Trump în legătură cu "factorii negativi" care afectează relaţiile China-SUA

În cursul unei convorbiri telefonice, Xi a transmis omologului său american că Beijingul se aşteaptă ca Washingtonul să continue să susţină principiul "o singură China", care exclude existenţa unor relaţii formale cu Taiwanul, informează presa de stat din China.

Preşedintele chinez a subliniat că relaţiile sino-americane au înregistrat o serie de succese după întrevederea între Xi şi Trump de la Mar-a-Lago, însă "relaţiile bilaterale au fost afectate de unii factori negativi".

Nu este clar dacă aceste chestiuni urmează să fie discutate la summitul G20 din Germania, unde Trump şi Xi ar urma să aibă o întrevedere bilaterală.

Este de aşteptat ca acţiunile recente ale autorităţilor americane, printre care se numără sancţionarea unor companii din China pentru presupuse legături cu Coreea de Nord, vânzarea de armament Taiwanului şi apropierea unei nave militare americane de o insulă revendicată de Beijing, vor afecta relaţiile între sino-americane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici