VIDEO Emmanuel Macron a susţinut primul discurs în Parlament, despre Starea Naţiunii. Ce schimbări anunţă preşedintele Franţei

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a pledat, în primul discurs despre starea naţiunii, pentru reformarea instituţiilor, promiţând că va respecta mandatul încredinţat de cetăţeni, în sensul "fidelităţii istorice" şi respectării valorilor naţionale, informează La Croix, Le Figaro şi Le Monde.

1139 afișări
Imaginea articolului VIDEO Emmanuel Macron a susţinut primul discurs în Parlament, despre Starea Naţiunii. Ce schimbări anunţă preşedintele Franţei

VIDEO Emmanuel Macron a susţinut primul discurs în Parlament, despre Starea Naţiunii. Ce schimbări anunţă preşedintele Franţei (Imagine: Hepta)

"În numele demnităţii colective, trebuie să reformăm instituţiile. Acesta este mandatul progresist care ne-a fost încredinţat de cetăţeni. Francezii ne-au încredinţat datoria de a avansa. În prezent, ne confruntăm cu aceleaşi vicii: negarea realităţii, refuzul de a privi realitatea în faţă", a afirmat Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron a afirmat că va aplica o serie de reforme, ghidându-se după trei principii: eficienţă, reprezentativitate şi responsabilitate.

"Mandatul care mi-a fost oferit de poporul Franţei este unul al fidelităţii istorice. Francezii cer instituţiilor guvernamentale să rămână fidele istoriei Franţei. În ultimii ani, istoria Franţei a fost luată ostatică în dezbaterile politice", a subliniat Macron, pledând pentru respectarea valorilor franceze.

Emmanuel Macron a mai anunţat luni, în discursul despre starea naţiunii, că va propune reducerea cu o treime a numărului membrilor Senatului şi Adunării Naţionale, informează cotidianul Le Figaro.

"Trebuie să punem capăt proliferării legislative. Trebuie să adoptăm mai puţine legi", a afirmat Emmanuel Macron, cerând reducerea cu o treime a numărului senatorilor şi deputaţilor.

"Sunt convins că această măsură va avea efecte favorabile asupra calităţii generale a activităţii parlementare", a spus Macron.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici