Un bărbat din New York a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru legături cu Stat Islamic

Un individ de 27 de ani din Brooklyn, New York, a fost condamnat la 15 ani de închisoare după ce a pledat vinovat la acuzaţia de conspiraţie pentru a oferi suport material reţelei teroriste Stat Islamic, informează agenţia de ştiri Reuters.

212 afișări
Imaginea articolului Un bărbat din New York a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru legături cu Stat Islamic

Un bărbat din New York a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru legături cu Stat Islamic

Autorităţile a comunicat că Abdurasul Hasanovich Juraboev, care are cetăţenie uzbecă, ar fi postat, în august 2014, o ameninţare online la adresa lui Barack Obama în numele Stat Islamic, şi ar fi vorbit despre plasarea unei bombe pe insula Coney dacă reţeaua teroristă i-ar fi cerut acest lucru.

Procurorii au cerut pedeapsa maximă posibilă în acest caz, de 15 ani, în timp ce avocaţii lui Juraboev doreau să obţină cel mult cinci ani, afirmând că acuzatul este un "tânăr singuratic, nesofisticat şi naiv" care a tras "concluziile greşite" despre islam şi Stat Islamic.

Juraboev a fost arestat în februarie 2015, după ce a cumpărat un bilet de avion spre Istanbul, de unde intenţiona ca apoi să ajungă în Siria pentru a se alătura reţelei teroriste Stat Islamic, au precizat autorităţile.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici