Un cetăţean japonez a fost arestat în China pentru presupuse fapte de spionaj

Autorităţile au arestat, în nord-estul Chinei, un cetăţean japonez care este suspectat de spionaj împotriva ţării, relatează presa locală, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

172 afișări
Imaginea articolului Un cetăţean japonez a fost arestat în China pentru presupuse fapte de spionaj

Un cetăţean japonez a fost arestat în China pentru presupuse fapte de spionaj

Suspectul este investigat de autorităţile din oraşul Dalian pentru spionaj împotriva Chinei.

Din informaţiile disponibile nu este însă clar când a fost reţinut individul, existând posibilitatea să aibă legătură cu un caz anterior.

În luna martie, autorităţile chineze au reţinut şase cetăţeni niponi suspectaţi de efectuarea unor activităţi ilegale.

Ulterior, Ministerul de Externe de la Beijing a anunţat în luna iulie că un singur cetăţean japonez este anchetat pentru presupuse fapte contrare securităţii naţionale a Chinei.

Relaţiile sino-nipone sunt marcate de tensiunile privind acţiunile agresive ale Japoniei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi disputele asupra unor insule din Marea Chinei de Est.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici