Trei cutremure cu magnitudinea de peste 5 grade au avut loc în centrul Italiei în decurs de o oră

Trei cutremure, cu magnitudinea cuprinsă între 5,3 şi 5,7 grade pe scara Richter, au avut loc în centrul Italiei în decurs de o oră, scrie La Repubblica.

6602 afișări
Imaginea articolului Trei cutremure cu magnitudinea de peste 5 grade au avut loc în centrul Italiei în decurs de o oră

Cutremur de 5,3 grade s-a produs în centrul Italiei, în apropiere de Amatrice

Update 14:52 Trei cutremure cu magnitudinea de peste 5 grade au avut loc în centrul Italiei în decurs de o oră

Sesimele s-au produs între oraşele Aquila şi Rieti, în apropiere de Amatrice.

Primul cutremur, cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richer, a avut loc miercuri dimineaţa în centrul Italiei, la 7 kilometri vest nord-vest Amatrice. Cutremurul s-a produs în jurul orei locale 10.25 (Ora României 11.25) şi a avut epicentrul la o adâncime de 10 de kilometri, potrivit USGS. Potrivit postului RT, cutremurul s-a simţit în regiunile Lazio, Abruzzo şi Marche.

La ora 11.14 (12.14, ora României), a avut loc cel de-al doilea cutremur puternic, cu magnitudinea de 5.7, la o adâncime de 10 kilometri, urmat de altre trei sesime cu magnitidinea de peste 4 grade, potrivit USGS. La ora locală 11.25 a avut un alt cutremur, cu magntitudinea de 5,6 grade pe scara Richter, la cinci kilometri vest-sud-vest de Amatrice.

Un cutremur s-a produs în august 2016 în localitatea Amatrice a cauzat decesul a 299 de persoane.

Un cutremur de 5,3 grade s-a produs în centrul Italiei, în apropiere de Amatrice

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richer a avut loc miercuri dimineaţa în centrul Italiei, la 7 kilometri vest nord-vest Amatrice, anunţă Institutul Geologic American (USGS).

Cutremurul s-a produs în jurul orei locale 10.25 (Ora României 11.25) şi a avut epicentrul la o adâncime de 10 de kilometri, potrivit USGS.

 

 

 

 

 

 

Seismul a avut loc la aproximativ 104 de kilometri de Roma şi fost resimţit şi în capitala italiană.

Momentan, nu există informaţii privind victime sau daune, potrivit cotidianului britanic The Independent.

Potrivit postului RT, cutremurul s-a simţit în regiunile Lazio, Abruzzo şi Marche.

Cutremurul a avut loc în apropiere de localitatea Amatrice, unde un cutremur de produs în august 2016 a cauzat decesul a 299 de persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici