Un fabricant împiedică dronele sale să zboare la Washington, după incidentul de la Casa Albă

Un fabricant de drone a anunţat miercuri punerea în aplicare a unui sistem care va împiedica dispozitivele sale să zboare deasupra Washingtonului, după prăbuşirea unuia dintre modelele sale în grădinile Casei Albe.

160 afișări
Imaginea articolului Un fabricant împiedică dronele sale să zboare la Washington, după incidentul de la Casa Albă

Un fabricant împiedică dronele sale să zboare la Washington, după incidentul de la Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Firma chineză DJI, cu sediul a Shenzhen (sud), intenţionează să trimită săptămâna viitoare o actualizare a programului său care, odată încărcat, va împiedica dronele "Phantom" să decoleze din zona restrânsă care acoperă mare parte din capitala federală americană, a explicat Michael Perry, purtător de cuvânt al companiei, într-un e-mail trimis AFP.

Concret, piloţii amatori ai dronelor, dintre care unele modele sunt vândute cu mai puţin de 100 de dolari pe Internet, "nu vor putea ridica de la sol sau pilota dispozitivele" pe o rază de 25 de kilometri şi în jurul Washingtonului.

Semnalul transmis satelitului va oferi poziţia dronei care, dacă se va afla în zona interzisă, nu va putea decola. Şi, în cazul în care va intra în cursul zborului în zona restricţionată, drona va ateriza automat.

În faţa popularităţii tot mai mari a dronelor civile mici, pe care numeroşi amatori le folosesc pentru a face fotografii aeriene, "credem că este important să le punem la dispoziţie piloţilor mai multe instrumente pentru a le permite să zboare sigur şi responsabil", a afirmat Perry.

Această actualizare a programului dronelor "Phantom" era prevăzută de multă vreme, dar apariţia sa "a fost devansată", a adăugat el, explicând că această nouă măsură "este în acord cu normele agenţiei federale americane a aviaţiei (FAA)".

În noaptea de duminică spre luni, un bărbat a declanşat alerta la Casa Albă atunci când o dronă "Phantom" pe care o pilota de la distanţă a intrat în incinta reşedinţei preşedintelui american înainte de a se prăbuşi.

Potrivit Secret Service, care se ocupă de protecţia lui Barack Obama, dispozitivul nu a reprezentat niciun moment un pericol.

Preşedintele american se afla în acel moment în vizită oficială în India.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici