Un francez suspectat că pregătea atentate în ţara sa a fost arestat în Ucraina. Avea asupra lui arme de război şi materiale explozive

Un francez suspectat că pregătea atentate pe teritoriul ţării sale a fost arestat în Ucraina la finalul lunii mai, relatează Le Figaro online, citând informaţii publicate de site-ul de ştiri M6 info.

931 afișări
Imaginea articolului Un francez suspectat că pregătea atentate în ţara sa a fost arestat în Ucraina. Avea asupra lui arme de război şi materiale explozive

Un francez suspectat că pregătea atentate în ţara sa a fost arestat în Ucraina. Avea asupra lui arme de război şi materiale explozive (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AP)

Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, a fost arestat pe data de 21 mai la un punct de trecere a frontierei între Ucraina şi Polonia, după ce în posesia lui au fost găsite arme de război şi materiale explozive.

Potrivit mai multor surse, suspectul, originar din regiunea franceză Lorena, intenţiona să achiziţioneze arme si să le aducă în Franţa, pentru a comite atentate pe teritoriul ţării.

Bărbatul se află în prezent în detenţie în Ucraina. Aceasta intrase în atenţia serviciilor de securitate locale cu câteva zile înainte să fie arestat, fiind suspectat de către acestea că intenţiona să îşi procure arme.

O percheziţie a avut loc la domiciliul său, unde anchetatorii au găsit materiale explozive şi un tricou pe care era imprimată sigla unei organizaţii de extremă-dreapta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici