Un general britanic aruncă bomba: NATO nu este pregătită pentru război cu Rusia. Ar trebui să ne fie ruşine!

Deşi autorităţile dau asigurări că Rusia nu poate învinge NATO, în eventualitatea unei confruntări directe, Richard Barrons are altă părere.

4982 afișări
Imaginea articolului Un general britanic aruncă bomba: NATO nu este pregătită pentru război cu Rusia. Ar trebui să ne fie ruşine!

Un general britanic aruncă bomba: NATO nu este pregătită pentru război cu Rusia. Ar trebui să ne fie ruşine!

„Principalul motiv pentru care vrem să evităm un război între Rusia şi NATO este că NATO nu este pregătită. Şi ar trebui să ne fie ruşine de asta”, a declarat ieri generalul britanic Richard Barrons, şeful Comandamentului Forţelor Comunale din 2013 până în 2016, în cadrul unei audieri în faţa Comisiei de Apărare a Parlamentului de la Londra, scrie The Independent.

Ţările Alianţei au sprijinit Ucraina cu arme şi ajutor financiar încă de la începutul invaziei ruse, dar au avut grijă să evite orice acţiune care le-ar putea trage în război, a comentat generalul. Răspunzând apoi celor care l-au întrebat în ce moment NATO va fi forţată să intre în război cu Rusia, Barrons a răspuns: NATO „ar avea de luat o decizie”, dacă forţele ruse ameninţă anumite ţării.

De ceva vreme încoace, vrând să liniştească spiritele, oficialii NATO, în frunte cu Mircea Geoană, au dat asigurări că Rusia nu poate ieşi triumfătoare dintr-o confruntare cu NATO. „Raportul de militari este de 10 la 1 în favoarea NATO”, este unul dintre argumentele emise de fostul candidat la preşedinţia României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici