Un general chinez s-a sinucis după ce autorităţile au deschis o anchetă vizând presupuse fapte de corupţie în care acesta era implicat

Un general chinez s-a spânzurat în locuinţa sa din Beijing, după ce autorităţile au deschis o anchetă vizând presupuse fapte de corupţie în care acesta era implicat, informează presa de stat, potrivit site-ului postului France 24.

621 afișări
Imaginea articolului Un general chinez s-a sinucis după ce autorităţile au deschis o anchetă vizând presupuse fapte de corupţie în care acesta era implicat

Un general chinez s-a sinucis în contextul în care era vizat de o anchetă de corupţie

Zhang Yang, directorul departamentului politic al Comisiei Militare Centrale, era anchetat pentru legături cu doi foşti oficiali militari judecaţi pentru fapte de corupţie.

Potrivit unui comunicat al autorităţilor, citat de agenţia de ştiri Xinhua, Zhnag "a încălcat protocoalele disciplinare şi a încălcat legea, era suspectat de dare de mită şi luare de mită, şi deţinerea de bunuri valoroase cu o origine neclară".

La congresul de luna trecută a Partidului Comunist Chinez, preşedintele Xi Jinping a promis că va intensifica campania anticorupţie, în urma căreia aproximativ 1,5 milioane de oficiali şi-au pierdut funcţiile.

Preşedintele Chinei a promis că lupta sa împotriva corupţiei va lovi "muştele şi tigrii", adică atât oficialii de rang mic, cât şi personalul de conducere.

Totuşi, criticii liderului chinez afirmă că lupta anticorpuţie serveşte drept paravan pentru eliminarea duşmanilor politici ai lui Xi Jinping.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici