Un important lider terorist a fost ucis în Africa

Autorităţile din Somalia anunţă că au ucis un cofondator al Al Shabaab, o organizaţie care a omorât zeci de mii de oameni prin organizarea unor atentate cu bombă, potrivit Reuters.

972 afișări
Imaginea articolului Un important lider terorist a fost ucis în Africa

Un important lider terorist a fost ucis în Africa

Guvernul somalez a anunţat că l-a ucis pe Abdullahi Nadir, unul dintre cofondatorii grupului militant islamist Al Shabaab, într-o operaţiune realizată cu partenerii internaţionali.

Ministerul somalez al Informaţiilor a explicat că operaţiunea a avut loc sâmbătă. Abdullahi Nadir era procurorul şef al al Shabaab şi urma să îl înlocuiască pe liderul grupului, Ahmed Diriye, care este bolnav.

„Moartea sa este un spin îndepărtat din naţiunea somaleză. Guvernul este recunoscător poporului somalez şi prietenilor internaţionali a căror cooperare a facilitat uciderea acestui lider care era un duşman al naţiunii somaleze", se arată în declaraţia ministerului.

Insurgenţii Al Shabaab au ucis zeci de mii de persoane în atentate cu bombă începând din 2006, în lupta lor pentru a răsturna guvernul Somaliei, susţinut de Occident, şi pentru a pune în aplicare interpretarea proprie a legii islamice.

Preşedintele Somaliei, Hassan Sheikh Mohamud, ales de legislatori în luna mai, a promis să reia lupta împotriva insurgenţilor, după trei ani în care predecesorul său nu a luat prea multe măsuri împotriva Al Shabaab.

Armata Somaliei este sprijinită de trupe şi drone americane şi de o misiune de menţinere a păcii a Uniunii Africane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici