Un membru al reţelei teroriste Stat Islamic le cere simpatizanţilor livrarea la Palatul Elysee "a capului unei persoane executate"

Rachid Kassim, membru Stat Islamic, pe care autorităţile franceze îl consideră a se afla în spatele atacurilor teroriste din ultimele luni din Franţa, face apel simpatizanţilor să decapiteze un civil, al cărui cap să-l trimită la sediul preşedinţiei din Paris, informează site-ul revistei Newsweek.

1023 afișări
Imaginea articolului Un membru al reţelei teroriste Stat Islamic le cere simpatizanţilor livrarea la Palatul Elysee "a capului unei persoane executate"

Un membru al reţelei teroriste Stat Islamic le cere simpatizanţilor livrarea la Palatul Elysee "a capului unei persoane executate"

Rachid Kassim a făcut această morbidă solicitare în cadrul unui mesaj audio postat pe canalul său privat de pe aplicaţia de socializare Telegram. Mesajul era dedicat celor 300 de persoane care îi urmăreau activitatea socială online, conform publicaţiei belgiene Het Laatste Nieuws.

Kassim, în vârstă de 29 de ani, despre care se presupune că locuieşte în Irak sau Siria, a declarat: "Tot ceea ce trebuia spus a fost spus. Ştiţi ce trebuie să faceţi. Nu mai aşteptaţi".

"Chiar dacă nu aveţi mijloacele necesare, luaţi un cuţit, decapitaţi necredinciosul, puneţi capul într-o cutie şi trimiteţi-o la Elysee", a adăugat acesta.

Autorităţile bănuiesc că Rachid ar fi radicalizat tineri de naţionalitate franceză prin intermediul tehnologiilor de comunicare privată, precum aplicaţia cifrată de mesagerie, Telegram.

Kassim este suspectat că ar fi jucat un rol în mai mult de zece comploturi care au avut loc pe teritoriul francez, câteva dintre acestea fiind puse cu succes în aplicare, precum uciderea preotului din apropierea oraşului Rouen, sau a şefului de Poliţie şi a soţiei sale dintr-o suburbie din Paris. Atacatorii ar fi fost instruiţi de Kassim în legătură cu ceea ce ar fi trebuit să facă.

Kassim a părăsit Franţa în anul 2012 şi a fost reperat într-o serie de înregistrări video de propagandă din partea Stat Islamic, produse în Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici