Un militar NATO a fost ucis în urma atacului din capitala afgană Kabul/ Soldatul era de origine georgiană

Un convoi militar a fost vizat, joi, de către un atacator sinucigaş în capitala afgană Kabul, iar un militar NATO a fost ucis şi alţi cinci au fost răniţi, relatează site-ul BBC News.

485 afișări
Imaginea articolului Un militar NATO a fost ucis în urma atacului din capitala afgană Kabul/ Soldatul era de origine georgiană

Un militar NATO a fost ucis în urma atacului din capitala afgană Kabul

Potrivit unui comunicat al Organizaţiei Nord-Atlantice, explozia a avut loc atunci când o patrulă comună cu armata afgană a fost ţinta unui "dispozitiv exploziv improvizat purtat de o persoană".

Cei cinci militari răniţi se află în stare stabilă şi primesc îngrijri medicale la un spital militar american de pe aerodromul Bagram. Totodată, trei civili şi-au pierdut viaţa în urma atacului cu bombă care a avut loc în districtul Qarabagh.

Puterea tot mai mare a talibanilor şi a organizaţiei teroriste Stat Islamic în Qarabagh este o sursă majoră de îngrijorare pentru forţele NATO care se află în regiunea Bagram. Din cauza situaţiei precare, preşedintele american Donald Trump analizează posibilitatea de a creşte numărul de trupe americane dislocate în Afganistan.

Potrivit datelor furnizate de Organizaţia Naţiunilor Unite, în prima jumătate a anului 2017 au murit în Afganistan peste 1.650 de civili, dintre care aproximativ 20% în Kabul.

La sfârşitul lunii mai, peste 150 de oameni au murit în urma unei explozii în centrul capitalei Kabul, reprezentând cel mai sângeros eveniment din ultimii 16 ani din Afganistan.

Militarul NATO, ucis în urma unui atac în Afganistan, era de origine georgiană

Un militar georgian ce participa la misiunea NATO în Afganistan a fost ucis şi alţi cinci au fost răniţi joi în urma unui atentat sinucigaş ce a atacat convoiul acestora în provincia Kagul, a confirmat coaliţia internaţională prin intermediul unui comunicat, citată de Reuters.

Doi alţi civili afgani au fost ucişi şi alţi şapte răniţi.

Printre persoanele rănite se numără trei georgieni, doi americani şi un traducator local. Aceştia au fost transportaţi la un spital al Armatei americane de la baza aeriană Bagram.

Incidentul a avut loc în cartierul Qarabagh, la periferia capitalei, Kabul.

Coliţia internaţională menţine prezenţa a 13.000 de militari din 39 de ţări, ca parte a unei misiuni de pregătire, consiliere şi asistenţă a trupelor afgane.

Georgia nu este un stat membru NATO, dar 870 de militari georgieni participă la misiunea din Afganistan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici