Ofiţeri de poliţie americani, reinstituiţi deşi fuseseră demişi pentru conduite necorespunzătoare

Peste 450 de poliţişti americani au fost reinstituiţi după ce fuseseră concediaţi pentru conduită necorespunzătoare, în urma apelurilor sindicaliştilor, informează The Washington Post.

149 afișări
Imaginea articolului Ofiţeri de poliţie americani, reinstituiţi deşi fuseseră demişi pentru conduite necorespunzătoare

Ofiţeri de poliţie americani, reinstituiţi deşi fuseseră demişi pentru conduite necorespunzătoare

Din 2006, departamentul de poliţie din SUA a concediat cel puţin 1.881 de ofiţeri pentru abateri precum înşelarea încrederii publice, înşelăciuni în privinţa orelor suplimentare sau folosirea nejustificată a armelor.

Majoritatea ofiţerilor de poliţie şi-au recăpătat slujbele după ce în urma proceselor s-a concluzionat că demiterile au fost mult prea aspre, nu existau dovezi suficiente ori lipseau declaraţiile martorilor.

Un poliţist din San Antonio, ce a fost înregistrat cu o cameră auto în timp ce provoca un bărbat imobilizat cu cătuşe să lupte împotriva lui pentru şansa de a fi eliberat, a fost reinstituit în luna februarie. În vreme ce un altul ce abuzase sexual o tânără în maşina de poliţie a fost repus în funcţie în 2015.

În oraşele Philadelphia şi Washington, de la începutul anului 2006 au fost reinstituiţi 80 de ofiţeri de poliţie, trei dintre ei fiind repuşi în funcţie pentru a doua oară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici