SUA: Hacker rus, condamnat la 46 de ani de închisoare

O instanţă de judecată din Statele Unite l-a condamnat pe Maxim Senakh, extrădat anul trecut din Finlanda, la 46 de ani de închisoare pentru comiterea unor infracţiuni cibernetice, se arată într-un comunicat al Departamentului de Justiţie din SUA, potrivit Tass.

1528 afișări
Imaginea articolului SUA: Hacker rus, condamnat la 46 de ani de închisoare

SUA: Hacker rus, condamnat la 46 de ani de închisoare

Departamentul de Justiţie din SUA a anunţat, joi, că Maxim Senakh a fost condamnat la 46 de ani de inchisoare pentru apartenenţa la o reţea de crimă organizată ce a generat fraude în valoare de mai multe milioane de dolari.

”Maxim Senakh, în vârstă de 41 de ani originar din Novgorod, Rusia, a fost condamnat la 46 de ani de închisoare şi va fi deportat după ce va fi eliberat din închisoare”, se arată în comunicatul Departamentului de Justiţie.

Astfel, potrivit comunicatului, cetăţeanul rus a fost implicat într-o reţea de crimă organizată care a instalat softuri pe zeci de mii de servere, ce au fost utilizate pentru a genera fraude fiscal, iar pagubele se ridică la mai multe milioane de dolari.

La sfârşitul lunii martie, Senakh a pledat vinovat, recunoscând că a conspirat la săvârşirea mai multor fraude, încălcând legile federale privind frauda şi abuzul în domeniul informatic. Initial, el a fost arestat de de autorităţile finlandeze şi a fost extrădat în Statele Unite în 2016.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici