Trei civili au murit şi cinci militari americani au fost răniţi în urma unui atac în Afganistan

Un convoi militar a fost vizat, joi, de către un atacator sinucigaş, în capitala Afganistanului, Kabul, în urma căruia trei civili şi-au pierdut viaţa, iar cinci militari americani au fost răniţi, transmit autorităţile locale, citate de BBC News.

319 afișări
Imaginea articolului Trei civili au murit şi cinci militari americani au fost răniţi în urma unui atac în Afganistan

Trei civili au murit şi cinci militari americani au fost răniţi în urma unui atac în Afganistan

Atacul cu bombă a avut loc în districtul Qarabagh din capitala Afganistanului. Acesta este al doilea atac produs în doar două zile asupra unui convoi militar, miercuri doi militari americani şi-au pierdut viaţa într-un atac similar în provincia afgană Kandahar.

Acest atac este ultimul dintr-o lungă serie de violenţe petrecute pe teritoriul Afganistanului în ultima lună. Luni, o un atacator sinucigaş a omorât doi oameni aflaţi în apropierea Ambasadei Irakului din Kabul, iar marţi peste 30 de persoane au murit după ce o bombă a fost detonată într-o moschee din Herat.

Potrivit datelor furnizate de Organizaţia Naţiunilor Unite, în Afganistan au murit în prima jumătate a anului 2017 peste 1.650 de civili, majoritatea în Kabul.

La sfârşitul lunii mai, peste 150 de oameni au murit în urma unei explozii în centrul Kabulului, reprezentând cel mai sângeros eveniment din ultimii 16 ani din Afganistan.

Aceste acte de violenţă subliniază situaţia precară de securitate pe care o traversează Afganistanul, existând conflicte deschise între forţele guvernamentale şi talibani.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, analizează posibilităţile creşterii numărului de trupe americane dislocate în Afganistan, încercând să sprijine forţele de securitate al Guvernului de la Kabul.

Potrivit surselor locale, atacurile comise pe teritoriul Afganistanului în ultimele săptămâni au generat o scădere masivă a încrederii afganilor în Guvern, fiind afectată şi reputaţia preşedintelui Ashraf Ghani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici