Jens Stoltenberg: Relaţiile NATO-Rusia sunt "dificile". Este necesar dialog pentru evitarea unui nou Război Rece

Relaţiile Alianţei Nord-Atlantice cu Rusia sunt "dificile", afirmă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, pledând pentru dialog cu Moscova în scopul evitării amplificării tensiunilor şi a unui nou Război Rece.

1626 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg: Relaţiile NATO-Rusia sunt "dificile". Este necesar dialog pentru evitarea unui nou Război Rece

Stoltenberg: Relaţiile NATO-Rusia sunt "dificile". Este necesar dialog pentru evitarea unui noi Război Rece

"Relaţiile NATO-Rusia nu au mai fost niciodată atât de dificile" după încheierea Războiului Rece, a declarat joi Jens Stoltenberg, potrivit site-ului cotidianului Le Figaro.

"Trebuie să iniţiem un dialog politic cu Rusia, pentru a încerca să evităm o nouă intensificare a tensiunilor şi un nou Război Rece", a adăugat Jens Stoltenberg.

Anterior, preşedintele SUA, Donald Trump, a atras atenţia că relaţiile cu Rusia sunt tensionate. "Relaţia noastră cu Rusia este la un nivel minim periculos. Puteţi să mulţumiţi Congresului (...)" pentru acest lucru, a afirmat Donald Trump.

În contextul în care Congresul SUA a adoptat noi sancţiuni împotriva Moscovei, preşedintele Vladimir Putin a anunţat duminică seară că personalul misiunilor diplomatice americane, inclusiv angajaţii care nu au statut diplomatic, trebuie redus cu 755 de persoane, pentru a ajunge la nivelul celui al misiunilor ruse din SUA.

Alianţa Nord-Atlantică a suplimentat prezenţa militară în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, pentru contracararea Rusiei. Moscova a exprimat nemulţumire în legătură cu această decizie şi privind instalaţiile antirachetă NATO din România şi Polonia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici