Un militar nord-coreean a dezertat în Coreea de Sud, traversând linia de demarcaţie

Un soldat nord-coreean a traversat sâmbătă linia de demarcaţie între cele două Corei, dezertând în Coreea de Sud, a informat armata sud-coreeană, relatează site-ul agenţiei Associated Press şi Reuters.

1427 afișări
Imaginea articolului Un militar nord-coreean a dezertat în Coreea de Sud, traversând linia de demarcaţie

Un militar nord-coreean a dezertat în Coreea de Sud, traversând linia de demarcaţie

Soldaţii sud-coreeni l-au escortat pe acesta într-un loc sigur, după ce l-au găsit la sud de linia de demarcaţie din est, care desparte cele două Corei.

Autorităţile din Coreea de Sud au informat că îl vor interoga pentru a afla detalii privind dezertarea sa. Statul Major a anunţat că până la momentul actual nu a fost observată nicio activitate din partea trupelor nord-coreene din regiune.

Presa nord-coreeană nu a relatat cazul încă. Phenianul a acuzat în mod frecvent Seulul că îndeamnă militarii şi cetăţenii din Coreea de Nord să dezerteze. Aproximativ 30.000 de nord-coreene au traversat graniţa în Coreea de Sud încă de la sfârşitul Războiului Coreean.

Cele două Corei lucrează în prezent la implementarea unui acord militar, la care cele două părţi au ajuns în luna septembrie cu scopul de a reduce tensiunile din regiune.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici