Un schimb de focuri a avut loc la frontiera dintre Liban şi Siria

Frontiera dintre Liban şi Siria a fost luni seară teatrul unui schimb de focuri, a declarat un responsabil cu securitatea.

294 afișări
Imaginea articolului Un schimb de focuri a avut loc la frontiera dintre Liban şi Siria

Un schimb de focuri a avut loc la frontiera dintre Liban şi Siria (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Acest schimb de focuri se adaugă listei de incidente frontaliere survenite în ultimele săptămâni în aceeaşi zonă.

"A avut loc un schimb de focuri de o parte şi de alta a frontierei între Dababiyeh (un sat din nordul Libanului) şi Halat (în Siria)", a declarat acest responsabil aflat sub anonimat, fără a preciza dacă schimburile de focuri s-au soldat cu victime şi fără a specifica originea acestora.

"Zgomotul unei explozii de obuz s-a auzit la Dababiyeh", care se află la nord de oraşul de coastă libanez Tripoli, a adăugat acesta.

"Mai multe case au fost atinse (de schimbul de focuri), inclusiv a mea", a declarat pentru AFP primarul din Dababiyeh, George Abdallah.

Acest incident s-a produs la doar o săptămână după ce forţele regimului sirian au lansat obuze spre teritoriul libanez şi la nouă zile după ce schimbul de focuri de la frontiera dintre Liban şi Siria s-a soldat cu moartea a două fetiţe şi rănirea mai multor persoane în nordul Libanului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici