Ungaria a ajuns la un acord cu Gazprom privind livrările de gaze pentru anul 2019

Ungaria a ajuns la la un acord cu Gazprom privind volumul şi preţul livrărilor de gaze pentru anul 2019 şi a început negocierile pentru livrările de gaze din anul 2020, a declarat, vineri, ministrul de Externe de la Budapesta, Peter Szijjarto, relatează agenţia MTI.

381 afișări
Imaginea articolului Ungaria a ajuns la un acord cu Gazprom privind livrările de gaze pentru anul 2019

Ungaria a ajuns la un acord cu Gazprom privind livrările de gaze pentru anul 2019

Declaraţiile ministrului ungar de Externe au fost făcute după ce acesta a participat la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg.

“În urma cooperării eficiente cu Rusia, aprovizionarea cu energie a Ungariei este asigurată şi pentru următorii ani”, a afirmat Szijjarto.

La Sankt Petersburg, Szijjarto a avut întrevederi şi cu Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, cu Denis Manturov, ministrul rus al Industriilor, cu Alexei Miller, directorul general al Gazprom, respectiv cu Kirill Komarov, adjunctul directorului general al Rosatom.

Ministrul ungar de Externe a vorbit şi despre pregătirile care au loc pentru un nou punct de alimentare cu gaz, care va deservi Ungaria dinspre sud. Acesta a reamintit că, în urma acordului semnat anterior cu Bulgaria şi Serbia, respectiv datorită modernizării interne a sistemelor de conducte de gaze bulgare şi sârbe, în Ungaria va sosi, la finalul anului 2019 dinspre sud, o nouă cantitate de gaze.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici