Ungaria, de acord cu Austria în privinţa plasării centrelor de primire a imigranţilor în afara UE

Gyorgy Bakondi, consilierul de securitate al premierului ungar, spune că autorităţile de la Budapesta sunt de acord cu poziţia Austriei ca centrele de primire a imigranţilor să fie înfiinţate în afara frontierelor UE, relatează agenţia de ştiri MTI.

515 afișări
Imaginea articolului Ungaria, de acord cu Austria în privinţa plasării centrelor de primire a imigranţilor în afara UE

Ungaria, de acord cu Austria în privinţa plasării centrelor de primire a imigranţilor în afara UE (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

Gyorgy Bakondi a declarat pentru televiziunea publică M1 că aceste centre de primire ar trebui să verifice imigranţi şi să permită accesul numai persoanelor care au trecut de controalele de securitate şi despre care există o certitudine cu privire la identitatea lor. În plus, aici trebuie să se stabilească scopul imigrării, precum şi dreptul de a primi azil.

Oficialul a mai adăugat că guvernul face tot posibilul pentru a încerca să convingă Uniunea Europeană să-şi modifice atitudinea cu privire la problema imigraţiei, de la una de acceptare şi distribuire a imigranţilor, la prioritizarea protecţiei frontierelor externe.

Cincizeci şi nouă de imigranţi ilegali au fost forţaţi miercuri dimineaţă să coboare dintr-un tren care îndrepta spre Austria, fiind opriţi la Hegyeshalom, a anunţat poliţia comitatului Gyor-Moson-Sopron, potrivit site-ul police.hu. Aceştia nu aveau documente de călătorie valabile şi vize, aşa că au fost reţinuţi pentru trecerea ilegală a frontierei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici