Ungaria îşi propune să fie principalul exportator din regiune către China

Ungaria a stabilit obiective realiste de a deveni cel mai important exportator din regiune către China, precum şi principala destinaţie de investiţii pentru statul chinez în Europa Centrală şi de Est, a anunţat duminică ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, relatează agenţia MTI.

1527 afișări
Imaginea articolului Ungaria îşi propune să fie principalul exportator din regiune către China

Ungaria îşi propune să fie principalul exportator din regiune către China

Luni, Szijjarto se va întâlni la Budapesta cu premierul chinez Li Keqiang, în timpul summitului "16+1" China - Europa Centrală şi de Est, la care participă peste 1.000 de oameni de afaceri.

Potrivit datelor prezentate de către guvernul ungar aferente primelor opt luni din 2017, exporturile Ungariei către China au crescut cu 26% comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut. Volumul investiţiilor chineze în Ungaria a depăşit 4,1 miliarde de dolari în acest an, a precizat Szijjarto.

Premierul ungar Viktor Orban se va întâlni marţi cu omologul său chinez, iar cei doi lideri vor semna 11 acorduri bilaterale, în urma cărora vor fi implementate investiţii chineze în valoare de minimum 140 de miliarde de dolari.

Ministrul ungar de Externe a mai anunţat că procedura de achiziţie publică pentru modernizarea secţiunii ungare a liniei de cale ferată Budapesta-Belgrad va fi demarată în cursul zilei de luni, după ce statul chinez a oferit o finanţare pentru acest proiect, al cărui cost total se va ridica la 1,76 miliarde de euro. China asigură un împrumut pe 20 de ani, iar lucrările ar trebui să înceapă la finele anului 2020.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici