Ungaria va trimite soldaţi în misiunea NATO din statele baltice

Ungaria a aprobat trimiterea de soldaţi în misiunea NATO din statele baltice, a spus ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, citat de MTI.

587 afișări
Imaginea articolului Ungaria va trimite soldaţi în misiunea NATO din statele baltice

Ungaria va trimite soldaţi în misiunea NATO din statele baltice

În conformitate cu acordul, statele din cadrul Grupului de la Vişegrad (Ungaria, Slovacia, Polonia şi Republica Cehă) vor avea o prezenţă militară în regiune prin rotaţie, timp de câte trei luni.

Fiecare ţară va trimite aproximativ 150 de soldaţi, a declarat Szijjarto, aflat în Letonia, unde participă la o întâlnire a miniştrilor de Externe din Grupul de la Vişegrad, ţările baltice şi cele nordice.

"Prin intermediul acestei misiuni care durează un an, ţările care fac parte din Grupul de la Vişegrad îşi demonstrează în mod clar solidaritatea cu statele baltice", a spus ministrul.

Detaliile misiunii trebuie stabilite înaintea summitul NATO din iulie la Varşovia, a precizat Szijjarto.

În ceea ce priveşte extinderea NATO, Szijjarto a spus că reprezentanţii statelor la această întâlnire au fost de acord că procesul trebuie să continue. El a adăugat că poziţia Ungariei este că extinderea este foarte importantă pentru credibilitatea Alianţei Nord-Atlantice.

El a avertizat că un eşec din partea Alianţei Nord-Atlantice de a transmite Georgiei şi Macedoniei că este pregătită să negocieze cu privire la aderarea lor ar putea destabiliza aceste ţări, ceea ce ar afecta, de asemenea, securitatea Europei.

Ministrul a subliniat că Ungaria susţine liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii georgieni şi ucraineni.

În ceea ce priveşte sancţiunile UE aplicate Rusiei, acesta a spus că opiniile au fost împărţite la reuniunea din Letonia. A existat "o mare ipocrizie" cu privire la acest subiect, a insistat el.

Cele mai mari companii energetice din Europa lucrează îndeaproape cu firma rusă Gazprom la gazoductul Nord Stream, iar preşedintele Franţei, Francois Hollande, l-a invitat pe preşedintele rus în ţara sa, a mai afirmat acesta.

"Trebuie să deschidem o dezbatere amănunţită" privind sancţiunile aplicate Rusiei, a spus Szijjarto, adăugând că Ungaria nu susţine în niciun caz prelungirea lor automată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici