Uniunea Europeană îşi va dezvolta propriile sisteme de apărare, independent de Statele Unite

Liderii statelor membre ale Blocului comunitar au aprobat marţi 13 proiecte pentru dezvoltarea unor sisteme europene de apărare, independente de cele desfăşurate în colaborare cu Statele Unite în cadrul NATO, relatează site-ul agenţiei Reuters.

5542 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană îşi va dezvolta propriile sisteme de apărare, independent de Statele Unite

Uniunea Europeană îşi va dezvolta propriile sisteme de apărare, independent de Statele Unite

Planurile, aprobate de miniştrii de Apărare ai statelor membre, reuniţi la Bruxelles, prevăd realizarea unor nave de patrulă maritimă, a unui echipament de bruiaj electronic pentru aeronave şi a unei tehnologii de monitorizare a rachetelor balistice.

Negocierile privind proiectele de apărare europeană s-au desfăşurat pe parcursul mai multor luni, decizia de adoptare a acestora urmând apelului făcut de preşedintele francez Emmanuel Macron, în urmă cu o săptămână, la consolidarea cooperării statelor europene în domeniul apărării, după ce a apreciat că Alianţa Nord-Atlantică este „pe moarte”.

Alte 47 de proiecte europene pentru apărare se află în lucru în acest moment, ca urmare a semnării unui pact de către Franţa, Germania şi alte 23 de state membre ale Blocului comunitar, la sfârşitul anului 2017, în urma deciziei Marii Britanii de a se retrage din Uniunea Europeană.

Taguri:
ue,
sua,
nato

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici