Unul dintre autorii atacurilor teroriste de la Bruxelles a lucrat în Parlamentul European

Parlamentul European a confirmat, miercuri seară, că unul dintre autorii atentatelor comise la Bruxelles pe 22 martie, soldate cu 32 de morţi, lucrase în trecut la instituţie.

8442 afișări
Imaginea articolului Unul dintre autorii atacurilor teroriste de la Bruxelles a lucrat în Parlamentul European

Unul dintre autorii atacurilor teroriste de la Bruxelles a lucrat în Parlamentul European

"Parlamentul European confirmă că, în urmă cu şase, respectiv şapte ani, unul dintre autorii atentatelor de la Bruxelles a lucrat pentru o firmă de curăţenie care avea activităţi în instituţie. A fost vorba de un student care a avut un loc de muncă temporar în vacanţa de vară din 2009 şi în cea din 2010, de fiecare dată câte o lună", a declarat un purtător de cuvânt al Legislativului UE, fără a oferi detalii.

"În momentul desfăşurării activităţilor în Parlamentul UE, bărbatul nu figura ca având infracţiuni în cazierul judiciar", a explicat oficialul PE.

Potrivit unor surse citate de presa austriacă, unul dintre autorii atentatelor comise la Bruxelles pe 22 martie, soldate cu 32 de morţi, a lucrat în trecut în incinta Parlamentului European. Conform agenţiei de ştiri APA, unul dintre teroriştii care au comis atacurile de la Bruxelles lucrase la o firmă de curăţenie care avea contract cu Parlamentul European.

Islamistul a avut acces în Parlamentul European, precizează sursele citate de APA, conform publicaţiei austriece Salzburger Nachrichten.

Agenţia APA nu dezvăluie numele teroristului şi nu oferă alte detalii.

Însă, conform unui funcţionar din cadrul Parlamentului European, teroristul care a lucrat în instituţie a fost Najim Laachraoui, islamistul în vârstă de 25 de ani care s-a aruncat în aer la Bruxelles pe 22 martie şi a fost implicat şi în atentatele de la Paris, soldate cu 130 de morţi.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele comise pe 22 martie pe aeroportul Zaventem şi într-o staţie de metrou din Bruxelles. Treizeci şi două de persoane au fost ucise în atacuri. Trei autori ai atentatelor - fraţii Ibrahim, Khalid El Bakraoui, precum şi Najim Laachraoui - au murit în atacuri. Cel puţin un alt terorist este dat în urmărire în urma atentatelor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici