Uraganul Sandy, un test pentru Obama şi Romney. Care va fi impactul vremii asupra alegerilor - VIDEO

Uraganul care a lovit Coasta de Est a Statelor Unite ameninţă să facă ravagii şi în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, candidaţii la Casa Albă aflându-se în faţa unui test, notează CNN.

932 afișări
Imaginea articolului Uraganul Sandy, un test pentru Obama şi Romney. Care va fi impactul vremii asupra alegerilor - VIDEO

Barack Obama - Mitt Romney (Imagine: Mediafax Foto)

Republicanul Mitt Romney, preşedintele în exerciţiu Barack Obama şi consilierii lor urmăresc cu atenţie buletinele meteorologice, încercând să îşi dea seama care va fi impactul asupra alegerilor.

Potrivit canalului de televiziune CNN, experţii în ştiinţe sociale au studiat impactul fenomenelor meteorologice extreme asupra alegerilor în cursul istoriei Americii, un exemplu fiind modul în care Uraganul Andrew din Florida a afectat cursa din 1992 dintre George H.W. Bush şi Bill Clinton.

Numai că impactul sever al uraganului care se va resimţi la nivelul mai multor state, în cazul în care cele mai grave previziuni se vor adeveri, s-ar putea dovedi mai puternic decât ceea ce s-a înregistrat într-o lungă perioadă de timp.

În zilele ce urmează, uraganul va reprezenta un test de proporţii pentru Obama, test pe lângă care dezbaterea din Denver va părea o joacă de copii.

Alegătorii, în special cei nehotărâţi, vor urmări cum va reacţiona Obama în timpul furtunii, dar şi după. Această criză îi oferă ocazia de a acţiona într-un mod dorit de electorat, dar şi de a demonstra că poate gestiona situaţia într-o manieră de care uneori nu a dat dovadă. El nu doreşte să fie un ecou al răspunsului preşedintelui George W. Bush în faţa Uraganului Katrina, care a devenit un simbol al incompetenţei.

În acelaşi timp, Mitt Romney nu poate face prea multe în afară de a urmări modul în care americanii interpretează reacţiile lui Obama, întrucât orice declaraţie din partea lui ar putea fi percepută cu uşurinţă ca fiind de natură politică.

Furtuna a determinat deja schimbarea strategiilor de campanie pe termen scurt. Ambele tabere şi-au anulat evenimente programate în state-cheie precum Virginia.

Echipa de campanie a lui Romney va fi nevoită să regândească rapid anumite reclame într-o serie de state, astfel încât acestea să fie potrivite momentului.

Cum americanii vor urmări modul în care concetăţenii lor se vor lupta să facă faţă crizei, aceştia nu vor dori să fie bombardaţi cu clipuri publicitare de campanie de atac.

Apoi, Uraganul Sandy va avea un impact şi asupra presei, care s-a concentrat deja pe vreme. Acest fapt dă candidaţilor mai puţin spaţiu şi timp pentru a influenţa evenimentele.

Rămâne de văzut şi care va fi impactul fenomenelor meteorologice extreme asupra unor state precum Virginia. Mulţi observatori se aşteaptă ca votul să fie afectat în zonele în care veniturile sunt reduse, ceea ce ar fi în detrimentul democraţilor.

Un alt factor imprevizibil constă în frustrarea care apare după o astfel de criză, chiar şi în rândul celor care nu se află în calea uraganului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici