Ursula von der Leyen nu are "nicio îndoială" că Ucraina va adera la UE

  • Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că nu are "nicio îndoială" că Ucraina va adera la UE.
  • În plus, von der Leyen susţine că UE are o "responsabilitate specială" faţă de Ucraina.
  • Zelenski e tranşant: Kievul are nevoie de angajamente concrete.
195 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen nu are "nicio îndoială" că Ucraina va adera la UE

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Ursula von der Leyen a lăudat progresul şi viteza reformelor din ţară şi a spus că Europa nu va putea niciodată să egaleze sacrificiul, dar că este unită în spatele Ucrainei.

Ea a vorbit despre o vizită recentă în Ucraina: „Am văzut o ţară care face tot posibilul să se ridice din cenuşa războiului. Pentru ce luptă şi pentru ce mor. O arată pe câmpul de luptă. O arată pe străzi. O arată în sălile de clasă. Ei luptă pentru viitorul lor”.

Expunându-şi speranţele pentru viitorul Ucrainei, Von der Leyen a declarat că aceasta va deveni "o ţară care să atragă investiţii străine, o ţară care să fie stăpână pe viitorul său, o ţară care să fie membră a Uniunii Europene".

„Împreună ne-am adunat aici pentru a le spune ucrainenilor că visul lor este şi visul nostru [...] Ucrainenii ne spun că, atunci când îşi imaginează viitorul lor, văd steagul Europei fluturând deasupra oraşelor lor. Nu am nicio îndoială că Ucraina va face parte din uniunea noastră”, a afirmat von der Leyen la conferinţa pentru reconstrucţia Ucrainei de la Londra, potrivit Reuters.

UE are o "responsabilitate specială" faţă de Ucraina, a adăugat Ursula von der Leyen: "Haideţi să vorbim despre viitor. Cred că Uniunea Europeană are o responsabilitate specială".

Marea Britanie, Statele Unite şi Uniunea Europeană au promis miercuri miliarde de dolari în plus pentru a ajuta la reconstrucţia Ucrainei, iar premierul britanic Rishi Sunak a lansat un cadru de asigurare de război pentru a încerca să stimuleze companiile să investească.

Deşi a salutat sprijinul, răspunsul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a fost tranşant - Kievul are nevoie de angajamente concrete pentru proiecte care să ajute Ucraina nu doar să se recupereze, ci şi să se dezvolte ca un membru puternic al lumii occidentale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici