Veneţia a fost inundată din nou. Monumente istorice, aflate în patrimoniul UNESCO, sunt în pericol | VIDEO

Veneţia a fost afectată duminică de o nouă maree excepţional de înaltă, nivelul apei ajungând la ora prânzului la 150 de cm, aceasta fiind cea mai gravă săptămână de la înregistrarea datelor privind mareele, în anul 1872, informează agenţia de ştiri Reuters.

2503 afișări
Imaginea articolului Veneţia a fost inundată din nou. Monumente istorice, aflate în patrimoniul UNESCO, sunt în pericol | VIDEO

Foto: captură din video de pe YouTube

Celebra Piazza San Marco, situată în una din cele mai joase zone ale oraşului, a fost închisă, fiind inundată din nou, la doar câteva zile după o ce oraşul a fost afectat de cea mai înaltă maree din ultimii 50 de ani.

Marţi, peste 80% din oraş, un sit istoric inclus în patrimoniul mondial UNESCO, a fost inundat, nivelul apei ajungând în timpul fluxului până la 1,87 de metri, cel mai ridicat nivel din ultimii peste 50 de ani.

Luigi Brugnaro, primarul Veneţiei, susţine că schimbările climatice sunt un factor major care a condus la creşterea nivelului mareei, adăugând că impactul inundaţiilor este "uriaş" şi va lăsa o "urmă permanentă".

Primarul a estimat că pagubele provocate în oraş de inundaţiile din ultima săptămână se ridică la aproximativ 1 miliard de euro.

De asemnea, restul Italiei este afectat de ploi torenţiale, existând riscul ca mai multe râuri să iasă din matcă.

Autorităţile din Florenţa şi Pisa au anunţat că monitorizează râul Arno, după ce nivelul apei a crescut alarmant în urma ploii torenţiale din cursul nopţii.

Nivelul fluviului Pad, care traversează nordul Italiei, a crescut cu 1,5 metri în ultimele 24 de ore din cauza precipitaţiilor abundente.

Taguri:
italia,
inundaţii,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici