- Home
- Externe
- (08.02.2020, 08:36)
- Ioana Scholler
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
„Veriga lipsă” a epidemiei de coronavirus. Cercetătorii susţin că pangolinul ar fi transmis patogenul de la lilieci la oameni
Cercetătorii chinezi care investigează originea animală a epidemiei de coronavirus din China au declarat că pangolinul, specie pe cale dispariţie, ar putea fi „veriga lipsă” dintre lilieci şi oameni, scrie The Guardian.
10679 afişări

Sursa FOTO: Profimedia
Liliecii sunt purtători cunoscuţi ai celei mai noi tulpini de coronavirus, care a infectat cel puţin 31.000 de oameni şi a ucis peste 630 la nivel global, majoritatea cazurilor fiind în China, acolo unde epidemia a început.
O analiză genetică a arătat că tulpina virusului era identică în proporţie de 96% cu cea găsită la lilieci.
Totuşi, potrivit spuselor lui Arnaud Fontanet, de la Institutul Pasteur din Franţa, boala nu a fost transmisă direct de la lilieci la oameni. „Credem că ar fi fost vorba de un alt animal, un intermediar”, susţine Fontanet.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Preotul din Cluj care vinde ciocolată cu canabis: „M-a chemat însuși Mitropolitul la raport”. Cât costă o ciocolată „Doamne Ajută”
-
Healthcare Trends: Cum pot fi tratate cariile fără anestezie. Când e bine să îţi scoţi măselele de minte? Medicul stomatolog Adriana Celebidache vine cu răspunsuri şi recomandări
-
De ce merge Papa Francisc în Irak? Motivul vizitei istorice, în ciuda atacurilor armate şi a pandemiei de COVID-19
-
Cum poţi face sport corect în pandemie. Sfaturi practice pentru persoanele care lucrează de acasă şi stau mult la birou
Epidemia de SARS din 2002, care a implicat o tulpină diferită de coronavirus, a fost transmisă la oameni prin civet, un mamifer de mici dimensiuni, care este considerat o delicatesă în China.
Multe animale sunt capabile să transmită viruşi către alte specii, iar aproape toate tulpinile de coronavirus, contagioase pentru oameni, şi-au avut originea de la animale sălbatice.
Fontanet consideră că intermediarul a fost „probabil un mamifer”, care aparţine familiei bursucilor, informează The Guardian.
După testarea a peste 1.000 de mostre colectate de la animale sălbatice, cercetătorii de la Universitatea de Agricultură South China au concluzionat că secvenţele genomice de viruşi găsite în pangolini erau identice în proporţie de 99% cu cele descoperite la persoanele infectate cu noul coronavirus, relatează agenţia de ştiri oficială Xinhua.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



TACATACA.PROSPORT.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe